INFO BIRO

Dobre vesti: Od juna nova linija Sarajevo – Rijad

FlyBosnia, članica Al Shiddi grupacije, objavila je raspored za prvu destinaciju

Prvi let novoosnovane bosanske avio-kompanije planiran je za 10. jun na relaciji Sarajevo Rijad.

Kako piše Klix.ba, FlyBosnia će održavati dnevne letove između Sarajeva i Rijada do 1. septembra 2018. avionom “Airbus 320”. Prema trenutnom rasporedu, od septembra će se letovi odvijati svakog drugog ili trećeg dana. Takođe, u planu su letovi i iz Sarajeva za Džedu,  a po dobijanju AOC-a predstavnici FlyBosnie saopštiće kada će početi sa proširivanjem operacija širom Evrope.

Kao što smo već objavili, "Al Shiddi Group" iz Saudijske Arabije, kompanija koja je osnovala FlyBosniu, u BiH posluje već 12 godina, i to u grupi koju čine četiri kompanije - SRE Investment, Shad Invest, Sarajevo Citi Center (SCC) i Hotel Bristol.
Prošle godine, tokom letnje sezone, “Al Shiddi grupa”je sa egipatskom kompanijom “Nesma Airlines” otvorila pet nedeljnih letova između Rijada i Sarajeva, koji su održavani od juna do septembra. Saudijski konglomerat opisao je avio-kompaniju “FlyBosnia” kao novu, mladu i dinamičnu avio-kompaniju koja će nastojati da obezbedi da putnici uživaju u sigurnim letovima sa visokim standardima korisničkih usluga.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

FOTO-PRIČA: Običaji povodom svetog meseca Ramazana

Muzej budućnosti – dragulj tehnoloških dostignuća (VIDEO)

Ukusi Bosne osvojili Kanadu: Burek govori sve jezike (VIDEO)