BIRO PRIČE

Muzej budućnosti – dragulj tehnoloških dostignuća (VIDEO)

Dubai će uskoro postati bogatiji za fascinantno arhitektonsko zdanje u kom će jedine horizontalne površine biti podovi

U neposrednoj blizini Burdž Kalife, do kraja 2019. biće otvoren Muzej budućnosti, koji će po mnogo čemu biti jedinstven u svetu. Kako je u martu 2015. najavio vladar Dubaija, šeik Muhamed bin Rašin Al Maktum, ovo zdanje će biti inkubator za ideje, pokretač za inovacije i odredište za najbolje i najpametnije pronalazače i preduzetnike iz celog sveta.

  

  

- Svet ulazi u novu eru ubrzanog znanja i velikih tehnoloških revolucija, a budućnost pripada onima koji to mogu da zamisle, dizajniraju i naprave. Muzej će postati prvi veliki objekat u svetu posvećen trendovima i tehnologijama budućnosti, u kombinaciji sa pomoćnim službama koje će pomagati pronalazačima i preduzetnicima da svoje vizije pretoče u realnost – izjavio je šeik Muhamed.

  

  

Izgradnja Muzeja budućnosti koji izgleda poput svemirskog broda košta 136 miliona dolara. Kao i većina novih zgrada u Dubaiju, i zgrada muzeja izgrađena je po principima energetske efikasnosti. Arhitekte koje su bile zadužene za projekat oslonile su se na principe tradicionalne kineske veštine uređenja prostora – feng šui. Zanimljivo je da u čitavom objektu neće biti horizontalnih površina (osim na podovima), a korišćenjem nerđajućeg čelika i panela od fiberglasa postignuta je besprekorno glatka površina ovog futurističkog zdanja.

  

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

FOTO-PRIČA: Top 10 Ginisovih rekorda u Emiratima

Umorni ste od šopinga? Dubai Mall ima rešenje!

Razotkrivanje: Koliko vas je život u Dubaiju promenio?


;