INFO BIRO

Dijamanti i pozlata: Najskuplje vozilo Hitne pomoći na svetu

Iz blokbastera pravo u flotu Hitne pomoći Dubaija

Na manifestaciji EXPO 2020 Dubai predstavljeno je najbrže i najskuplje vozilo hitne pomoći na svetu.

Proizveden u UAE, Lykan HyperSport superautomobil je kreacija kompanije V Motors iz Dubaija, kompanije za sportske automobile iz Emirata osnovane u Libanu 2012.

Procenjen na 13 miliona dirhama (3,5 miliona dolara), automobil će se koristiti kao prva pomoć.

Jedan od samo sedam Lykan HyperSport automobila na svetu, HyperSport Responder može da ubrza od nule do 100 kilometara na sat za 2,8 sekundi i dostigne maksimalnu brzinu od 400 km/h, pokrenut poršeovim motorom sa dva turbo punjača od 780 konjskih snaga.

Njegovi LED farovi su prošarani sa 440 dijamanata. Automobil ima pozlaćen unutrašnji krov, a unutrašnjost je presvučena pozlaćenom kožom.

- Dubai je postao sinonim za sve što je jedinstveno i prvo na svetu - kaže Kalifa bin Darai, izvršni direktor "Dubai Corporation" za usluge pružanja hitne pomoći.

- Brzina i performanse automobila mogu značajno da smanje vreme reagovanja tokom hitnih slučajeva i obezbede pravovremenu intervenciju.

Eksterijer superautomobila sadrži slogan "Dubai, najbolji grad na svetu za život" i logo DubaiDestinations. Ima ručno izrađeno kućište od ugljeničnih vlakana i opremljen je brojnim futurističkim karakteristikama, uključujući prvi na svetu 3D hologramski displej u vazduhu sa interaktivnom kontrolom pokreta, satelitskom navigacijom i sistemom koji se povezuje na internet.

Lykan HyperSport automobil prvi put se pojavio u holivudskom akcionom blokbasteru "Furious 7" iz 2015. godine – deo franšize "Fast & Furious".

To je najnoviji dodatak DCAS floti od 331 vozila.

Naš BIRO

Foto: DMO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Novi Ginisov rekord u UAE: Najveći akvapark na naduvavanje

UAE: Pet "parkova sreće" u stambenim zonama

Iz dvorišta slučajno snimio 2 ikone Dubaija: Sad čeka nagradu