BIRO PRIČE

Iz dvorišta slučajno snimio 2 ikone Dubaija: Sad čeka nagradu

Pasionarni fotograf nije ni prepostavljao da kompanija Emirates snima reklamu

Džejms Vard, pilot kompanije "Emirates" i strastveni fotograf plasirao se u finale međunarodnog fotografskog takmičenja sa slikom snimljenom iz njegovog dvorišta na snimanju reklame kompanije "Emirates" na kojoj je prikazan avion A380 koji leti pored Burdž Kalife.

Pilot kompanije Emirates napravio je fotografiju iz svoje kuće u Mejdanu u Dubaiju.

Vard, inače Britanac koji živi i radi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, tvrdi da je njegovu pažnju privukao neobičan način leta aviona, te je zbog toga odlučio da to zabeleži na fotografiji. Ali, očigledno je bio u pravo vreme na pravom mestu - njegova fotografija je izazvala ogromnu pažnju na društvenim mrežama.

- Napravio sam je kada sam se vratio kući pošto sam ostavio sina na treningu - kaže 35-godišnji Vard.

- Živimo ispod putanje leta za Dubai i navikli smo da avioni lete iznad nas, ali sam mislio da je nešto drugačije u vezi sa ovim avionom jer je stalno išao u krug. Izvukao sam kameru i napravio nekoliko fotografija, a ova je bila savršeno tempirana.

Njegova slika naišla je na tako pozitivan prijem na Instagramu da je privukla pažnju Coradine Aviation, američke pilot softverske kompanije koja stoji iza konkurencije.

- Postavio sam fotografiju na Instagram ubrzo nakon što sam je snimio u oktobru. Dobila je hiljade i hiljade lajkova. Kada je "Emirates" objavio svoj oglas, shvatio sam da je očigledno snimljen istog dana kada sam napravio ovu fotografiju. Nisam znao da rade reklamnu kampanju, samo sam slučajno snimio sliku iz svoje kuće. To je spajanje dve ikone Dubaija. S jedne strane imate Burdž Kalifu, a onda i avion A380 koji je sinonim za "Emirates" - komentariše Vard.

Ako njegova fotografija bude izabrana za pobednika takmičenja, Vard će dobiti 10-godišnju pretplatu na Coradine Aviation.

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Da li je buster neophodan ako ste nedavno imali kovid-19?

Burdž Kalifa napunila 12 godina: Čime i dalje fascinira svet

BIRO VODIČ za turiste: Top 20 atrakcija u Emiratima (FOTO)


;