INFO BIRO

ABU DABI: Saobraćajne kazne manje za 50%

Iskoristite mogućnost da platite manje u naredna tri meseca

Vozači u Abu Dabiju koji su napravili saobraćajne prekršaje do 22. decembra 2019. imaju mogućnost da plate svega 50 odsto vrednosti kazne ukoliko regulišu svoja zaduženja u naredna tri meseca. Ujedno, plaćanjem će moći da „izbrišu“ i crne tačkice iz saobraćajne dozvole ukoliko nisu uspeli da skupe 24 negativna poena, za šta po zakonu sledi oduzimanje vozila.

Policija u Abu Dabiju obezbedila je, takođe, i takozvani rani popust koji podrazumeva da će vozači koji izmire finansijska dugovanja za počinjene saobraćane prekršaje 60 dana posle počinjenog prekršaja imati popust u visini od 35 odsto. Nešto manji popust – 25 odsto – očekuje vozače koji kazne za počinjene saobraćajne prekršaje plate u roku od 60 dana do godinu dana. Ali, sve novčane kazne plaćene godinu dana posle registracije automobila vozači će morati da plate u celosti.

Popusti se odnose na sve novčane kazne, osim „ozbiljnog kršenja zakona“. Kao i do sada, i ove godine saobraćajno tužilaštvo i sudobi u Abu Dabiju imaju pravo da izuzmu određene kazne iz popusta, ako smatraju da je to potrebno u cilju očuvanja visokog niova bezbednosti ostalih učesnika u saobraćaju.

Nikoleta Leovac


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.  

Preporučene priče:  

Bezbednosne smernice - da džet-ski i plivanje budu uživanje

Tesla Cybertruck - novo zvanično vozilo Dubai policije

Stiže prva niskobudžetna avio-kompanija iz Abu Dabija

;