INFO BIRO

Tesla Cybertruck - novo zvanično vozilo Dubai policije

Impresivna flota vozila policije najpoznatijeg emirata postaje još impresivnija

Dubai policija može se pohvaliti impresivnom automobilskom flotom na kojoj bi joj pozavideli i kreatori video-igre Need For Speed. Pored postojećih automobila kao što su Bugatti Veiron, Lamborgini Aventador, Ferrari FF i mnogi drugi, novo službeno vozilo uskoro će postati i Tesla Cybertruck!

Ova informacija osvanula je na Twitter nalogu policije Dubaija, a prema najavama general-majora Abdule Kalife Al Marrija, Tesla Cybertruck će kružiti u krucijalnim turističkim oblastima.

- Poznajući Dubai, moramo da razmislimo koji model Cybertrucka nam odgovara. Potrebni su nam motori koji će nam doneti mnogo snage, a to su verovatno modeli koji koriste tromotorne sisteme - rekao je Al Mari.

O otkrivanju konjskih snaga nije bilo reči, ali generalni direktor “Tesle” Elon Mask rekao je da će električni pikap ići od 0-60 mph za 2,9 sekundi.

Privlačnost može biti i snaga Cybertrucka. Prilikom predstavljanja, “Teslino” osoblje je na spektakluaran način demonstriralo otpor vozila. Naime, osoblje je čekićem udaralo u prozor vozila ali bez destruktivnog efekta po staklo, a Mask je tvrdio da staklo ne može da bude razbijeno ni iz vatrenog oružja.

Stefan Mirčić