INFO BIRO

Abu Dabi ima rešenje za parkiranje u stambenim područjima

Nova usluga može se brzo i jednostavno koristiti putem DMT-ove platforme za digitalne usluge (Smart Hub)

U glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata uvedena je nova usluga koja vlasnicima kuća omogućava postavljanje spoljašnjih nadstrešnica za parkiranje u stambenim područjima. Odeljenje za opštine i saobraćaj (DMT) objavilo je da Dozvola za parking zavese, sledi pravila i standarde koji su u skladu sa regulatornim vodičima DMT -a i stupilo je na snagu 7. oktobra, sa grejs periodom, ako je potrebno da se popravi oblik ili dizajn postojećih parking nadstrešnica, do 7. oktobra 2022. 

Nova usluga zahteva naknadu od 1.000 dirhama za dozvolu za parkiranje i 200 dirhama za obnavljanje dozvole za parking mesto. Vlasnik dozvole oslobođen je plaćanja navedenih taksi ako je već dobio dozvolu za konačan izgled stambene parcele.  Usluga detaljno opisuje obavezne propise za postojeće parking nadstrešnice i one u izgradnji izvan granica stambenih parcela u svim stambenim područjima u emiratu Abu Dabi. 

Nova usluga može se brzo i jednostavno koristiti putem DMT-ove platforme za digitalne usluge (Smart Hub), nakon što se osigura da se primjenjuju svi propisi i specifikacije, uključujući skice i dokumentaciju detaljno u predlošku za podnošenje zahteva koji je dostupan na platformi. Obrazac za prijavu moraju podneti vlasnici koji su već dobili akreditovanu dozvolu za parkiranje. 

Vlasnici se takođe moraju prijaviti za obnavljanje postojeće dozvole za parkiranje za područje izvan stambene parcele pre isteka stare. 

Odeljenje poziva stanovnike Abu Dabija da se pridržavaju novih mera kako bi izbegli novčane kazne u skladu sa Zakonom br. 16 iz 2009. koji reguliše izgradnju u Abu Dabiju i štiti celokupan izgled grada i bezbednost njegovih stanovnika. 

Nova usluga sadrži određene opšte i privatne kriterijume za planiranje i projektovanje prostora za parkiranje i njihove lokacije. Ove specifikacije imaju za cilj očuvanje sigurnosti zajednice Abu Dabija, kao i održavanje pozitivnog imidža grada.

Usluga takođe ističe određene kriterijume dizajna koji pružaju fleksibilnost u dizajnu nadstrešnica za automobile, a istovremeno zadržavaju estetiku koja se uklapa u urbani razvoj različitih gradova i regija u Emiratu.

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Gradi se odmaralište koje "nestaje" u pustinjskim stenama

Hvar izabran za najlepše ostrvo u Evropi

Vakcinisani građani 5 ex-yu država u Abu Dabi bez karantina

;