BIRO PRIČE

Vrnjačka Banja predstavljena na EXPO Dubai 2020

Vrnjačka Banja je jedina srpska banja koja je dobila svojih pet minuta na prestižnoj izložbi

Na prestižnoj svetskoj izlozbi "EXPO 2020 Dubai“, u okviru nedelje turizma od 8. do 15. januara, Vrnjačka Banja je promovisana kao jedan od pet stubova turističke ponude Srbije. Turistička destinacija Vrnjačka Banja premijerno je predstavljena tek na manifestaciji zahvaljujući kojoj je Dubai od 1. oktobra 2021. do 31. marta 2022.  centar sveta.

Najveći planetarni događaj je svetska smotra svekolikih dostignuća. Na izložbenom prostoru od četiri i po kilometra kvadratna predstavlja se 193 zemlje kroz naučna dostignuća, kulturu, tradiciju, turizam,  u paviljonima koje su same osmislile. Tema sa kojom Srbija nastupa na svetskoj izložbi je "Srbija stvara ideje. Inspirisani prošlošću, oblikujemo budućnost".

Vlada Republike Srbije, Privredna komora i Razvojna agencija, odnosno Turistička organizacija Srbije Vrnjačku Banju prepoznaju kao izvozni proizvod srpskog turizma koji je u Dubaiju predstavljala sedmočlana delegacija sastavljena od predstavnika Opštine, Turističke organizacije i Specijalne bolnice "Merkur“.

- Vrnjačka Banja je jedina srpska banja koja je dobila svojih pet minuta i prostor da u digitalnoj formi dočara ono što jeste i šta može i time smo izuzetno polaskani - kaže direktor Turističke organizacije Vrnjačka Banja, Ivan Trifunović. 

- Nama je jako bitno da smo imali i par sastanaka sa predstavnicima Ujedinjenih Arapskih Emirata, priliku da upoznamo narod Bliskog Istoka, njihove navike, tradiciju i kulturu, odnosno ono što ovdašnji turisti očekuju od jednog putovanja i zato smatramo da je naša prednost što možemo da im ponudimo ono čega su oni željni, a to su  vode, zelenilo, planine, kao i sama banja jer nemaju svoje banje - ističe.

Tokom ovih sedam dana organizovane su radionice i prezentacije Srbije kao turističke destinacije - kombinacija prirode, istorije i specifičnog načina života, a upravo ove tri stvari nas čine interesantnim turističkim odredištem.

- Dubai je sam po sebi turistička imperija za 21. vek. Primer kako se ni iz čega stvara svetsko čudo. On je jedan od najposećnijih gradova na svetu sa osam miliona turista godišnje. Neverovatan primer dobre prakse za ugled.  Inače je na samo četiri i po sata leta od Srbije, pa možemo da kažemo da je naše tržište dostupno ljudima sa ovog područja, a formiran je zajednički paket za inostrano tržište koji čine Beograd i Vrnjačka Banja, odnosno Beograd, Novi Sad, Kopaonik, Zlatibor i Vrnjačka Banja - naglašava Trifunović.

Očekivanja su da će svetsku izložbu do kraja marta obići 25 miliona ljudi, a paviljon Srbije milion.

Foto: Wikipedia

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

EXIT predstavio ekskluzivni VR projekat na Dubai EXPO 2020

Srpska princeza trube nastupila u Dubaiju

Dubai postaje novo tržiše za naše pevače

;