BIRO PRIČE

​EXIT predstavio ekskluzivni VR projekat na Dubai EXPO 2020

EXIT VR se nalazi u Srpskom paviljonu, koji je osmišljen kao svojevrsna vremenska kapsula

EXIT, dvostruki evropski festivalski šampion, predstavljen je na Svetskoj izložbi Expo 2020 Dubai sa ekskluzivnim VR projektom, saopšteno je.

Kako se navodi, posetioci Srpskog paviljona imaju priliku da kroz njega EXIT festival iskuse sa mesta koja nikome nisu dostupna – tačno pored Dejvida Gete na Glavnoj bini ili uz Solomuna i Pola Kalkbrenera na Dance Areni.

- Ovaj impresivni audio-vizuelni projekat čine poznate festivalske lokacije snimljene 8K 360 VR kamerom proteklog jula, kada se EXIT upisao u istoriju kao prvi veliki festival održan od početka pandemije. Novosadski festival jedan je od svega nekoliko svetski poznatih festivala koji su predstavljeni na Svetskoj izložbi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima - stoji u saopštenju.

Dodaje se da posetioci Expa i Srpskog paviljona kroz EXIT VR u Dubajiu mogu biti na dunavskom Varandinskom mostu, koji svake godine pređe na hiljade ljudi da bi stigli do Petrovaradinske tvrđave i festivala. Slede glavna kapija i raskrsnica, koja vodi do brojnih festivalskih bina i zona. Na Glavnoj bini čeka ih Dejvid Geta, ali ovog puta mogu biti pored njega, na mestu na kojem niko nije bio.

- Na obližnjoj, svetski poznatoj mts Dance Areni posetiocima se pruža prilika da stoje uz legendarne Pola Kalkbrenera i Solomuna, a pogled na hram elektronske muzike i jutra za pamćenje mogu imati i iz VIP zone - istakli su.

EXIT VR se nalazi u Srpskom paviljonu, koji je osmišljen kao svojevrsna vremenska kapsula, spajajući bogato nasleđe Vinče sa digitalnom, modernom Srbijom. Paviljon je u potpunosti digitalizovan i može da se poseti i virtuelno. 

Inovativna VR tеhnologija upoznaje posеtiocе sa 7.000 godina starom Vinčanskom kulturom, kao i sa srpskim vеlikanima poput Nikolе Tеslе, Mihajla Pupina, Milutina Milankovića. Osim VR, milioni posеtilaca iz cеlog svеta moći ćе da istražе najvеća blaga naših nacionalnih muzеja, tеhnoloških inovacija i turističkе ponudе.

- U okviru predstavljanja Srbije na Svetskoj izložbi, EXIT festival je sa Nacionalnom platformom 'Srbija stvara' 14. januara organizovao koncert jedinstvenog izvođača sa elektronske scene – Satorija, inače Holanđanina srpskog porekla. Satori je u saradnji sa najistaknutijim muzičarima tradicionalne muzike Srbije i Balkana, kao što su Amira Medunjanin, Milica Majstorović, Peia, Esma Redžepova (post mortem), predstavio svoj najnoviji projekat – 'Čuda Vinčanske kulture' - dodali su.

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Preduzetnice iz Srbije pozvane da prošire biznis u UAE

Srpska princeza trube nastupila u Dubaiju

Dubai postaje novo tržiše za naše pevače

;