BIRO PRIČE

​Preduzetnice iz Srbije pozvane da prošire biznis u UAE

U delegaciji iz Srbije, koja na šestoj tematskoj nedelji na svetskoj izložbi broji više od 110 privrednika, veliki je broj preduzetnica iz najrazličitijih delatnosti, kako iz sektora proizvodnje, tako i iz sektora usluga

Konkretne poslovne prilike da prošire biznis na tržištu Emirata do 22. januara, imaće preduzetnice iz Srbije, koje u sastavu privredne delegacije učestvuju na šestoj tematskoj nedelji "Globalni ciljevi", na svetskoj izložbi Ekspo 2020 Dubai, saopšteno je iz Privredne komore Srbije (PKS).

Direktorka Sektora preduzetništva PKS, Branislava Simanić, istakla je da je "prvi veliki korak načinjen u oktobru prošle godine kada je u Biznis habu Srbije u Dubaiju potpisano nekoliko značajnih memoranduma o saradnji sa predstavnicima Saveta poslovnih žena Ujedinjenih Arapskih Emirata, Saveta poslovnih žena Adžmana i Privredne komore emirata Um al Kuvain".

Prema njenim rečima, postavljen je okvir za saradnju, koji će našim preduzetnicama omogućiti da se brže i lakše umreže sa poslovnim ženama Emirata.

U delegaciji iz Srbije, koja na šestoj tematskoj nedelji na svetskoj izložbi broji više od 110 privrednika, veliki je broj preduzetnica iz najrazličitijih delatnosti, kako iz sektora proizvodnje, tako i iz sektora usluga.

Simanić kaže da su planirani B2B sastanci, kao i veliki broj drugih aktivnosti, i izrazila je nadu da će, s obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju koja se svakodnevno menja, preduzetnice uspeti sve planirano da ostvare. Poručila je da je PKS na raspolaganju za svu neophodnu stručnu podršku.

Preduzetnice koje će u Dubaiju učestvovati i na Nedelji preduzetništva, očekuju nove kontakte sa privrednicima i investitorima, proširenje posla na nova tržišta itd.

Naš BIRO

Foto: PKS/Promo


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Dubai postaje novo tržiše za naše pevače

Revija Suzane Perić na Dubai EXPO 2020

Iz dvorišta slučajno snimio 2 ikone Dubaija: Sad čeka nagradu

;