BIRO PRIČE

​Vranjska Banja Resort najveći aktuelni projekat na jugu Srbije

Cilj je bio da se strani investitori upoznaju sa potencijalom sektora banjskog turizma koji Srbija nudi

Vranjska Banja Resort najveći je projekat na Balkanu kompanije Marriott International i najveća investicija u turizam Millennium Resortsa.

Kao najznačajniji projekat u oblasti banjskog turizma koji se trenutno radi u Srbiji predstavljen je na III Investicionoj konferenciji "Banje i klimatske oblasti“ u okviru svetske manifestacije Expo 2020 u Dubaiju, a u organizaciji Razvojne agencije Srbije.

Cilj je bio da se strani investitori upoznaju sa potencijalom sektora banjskog turizma koji Srbija nudi, kao i primerima dobre prakse aktuelnih projekata. Kompanija Millennium Resorts prepoznala je potencijal lečilišta i upravo se ulaganjem u Vranjsku Banju odlučila da izgradi i u nju dovede najveći američki brend u hotelskoj industriji.

- Zbog svih prirodnih lepota koje poseduje, tople i lekovite vode, odličnog položaja i dobre klime, odlučili smo se da u Banju ulažemo i da je pozicioniramo na turističkoj mapi. Izgradićemo dva hotela iz američkog lanca Marriott, apartmane, bungalove, medicinski centar Sofka. Uveren sam da će kroz par godina Vranjska Banja moći da zaseniti mnoga poznata banjska odmarališta i lečilišta u Evropi - istakao je Ivan Bošnjak, generalni direktor kompanije Millennium Resorts.

Kompanija je već počela sa ulaganjem od 90 miliona evra u Vranjsku Banju. Prvu fazu investicije čine radovi na hotelu Westin koji će biti najmoderniji hotel brenda Marriott, na površini 40.000m2 i sa SPA centrom koji će se prostirati na 4.000 m2. Ceo projekat turističkog kompleksa činiće hoteli Westin 4* i Kralj Petar I by Autograph Collection 5*, medicinski centar Sofka, kao i vile i bungalovi.

U svim objektima biće ukupno oko 10.000m2 SPA sadržaja, po čemu će se Banja posebno izdvojiti.

Vranjska Banja koja je nekada nosila sinonim "kraljevska“ ulaganjem i obnovom biće ponovo dostupna turistima i svim ljubiteljima prirode, koji će pored vrhunskog smeštaja moći da uživaju i blagodetima lekovite vode, kao i prirodnim lepotama juga Srbije.

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Vrnjačka Banja predstavljena na EXPO Dubai 2020

Revija Suzane Perić na Dubai EXPO 2020

Dubai postaje novo tržiše za naše pevače

;