BIRO PRIČE

Vest koja će obradovati sve vozače

Zakonodavac je u svim slučajevima bio izuzetno strog, osim u jednom...

Izmene Zakona o saobraćaju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima koje su na snazi od 1. jula 2017. podrazumevaju drastično veće kazne za saobraćajne prekršaje. Verovali ili ne, kaznene odredbe odnose se na više od 200 prekršaja koje možete da napravite za volanom!

Najdrastičnije kazne su za nepoštovanje ograničenja brzine. Tako kazna za prekoračenje maksimalnog ograničenja brzine ne veće od 50 km/h košta od 800 do 1.000 AED, a za prekoračenje brzine ne veće od 60 km/h - 1.500 AED. Ukoliko prekoračite brzinu za više od 60 km/h, kazna je od 1.000 do 2.000 AED, a za više od 80 km/h moraćete da platite 3.000 AED i “zaradićete” čak 23 kaznena poena.

Ipak, dobra vest je da prekoračenje brzine do 20km/h za sada ne podleže nikakvim sankcijama. Oko ovog pitanja godinama su se “lomila koplja”, čak je u više navrata najavljivano da će sankcije biti rigorozne za svaki kilometar brže vožnje. Ipak, zakonodavac je odlučio da ostavi slobodan prostor vozačima i u ovom slučaju ih oslobodi “čestitke” radara.

S’ druge strane, vožnja ispod minimalne propisane brzine takođe je kažnjiva – ako vozite “kao puž” platićete 400 AED.

  

  

Novitet je i da će svaki putnik u automobilu morati da bude obezbeđen sigurnosnim pojasom – u suprotnom, kazna je 400 AED po putniku i četiri “crne tačkice” vozaču.

Kakve nas promene očekuju po novom Zakonu o saobraćaju pogledajte OVDE

U nameri da olakšaju vozačima prilagođavanje na ograničenje brzine, saobraćajne vlasti u Dubaiju sprovele su nesvakidašnji eksperiment koji je naišao na odlične reakcije – o čemu se radi pogledajte na OVOM LINKU

Ako ste do kraja 2016. "zaradili" saobraćajne kazne koje niste platili, to možete da uradite do kraja godine, uz dobar popust - više informacija pogledajte OVDE

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Gorivo najjeftinije od početka godine!

Nišlijka na Bahamima: Kad želje postanu stvarnost (FOTO)

Akcija: Do KROVA SVETA za pomoć porodici iz Srbije (VIDEO)


;