BIRO PRIČE

Zašto su putevi u Dubaiju pocrveneli?

Iznenađenje za vozače

Na delovima ulica koje su pretrpele promene u ograničenju brzine RTA je počeo da boji asfalt u crveno.

Jedan od takvih puteva je Oud Metha Street u blizini Bu Kadrah petlje duž Dubai-Al Ain Street, gde je maksimalna brzina smanjena sa 100 na 80 kilometara na sat.

Direktor RTA kaže da je ova lokacija eksperimentalna:

- Farbanje asfalta u crvenu boju je upozorenje vozačima da obrate pažnju na promenu ograničenja brzine. Očekujemo da će se vozači brzo navići, zarad svoje bezbednosti i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju. Studije su pokazale da je prekoračenje brzine uzrok 80 odsto teških saobraćajnih nesreća. Verujemo da će mera upozorenja na ograničenje brzine za koju smo procenili da je dopadljiva efektivno doprineti smanjenju broja saobraćajnih nezgoda.

Prema najavama iz RTA, naredne lokacije koje će biti ofarbane u crveno su Zayed Road u blizini pete petlje i Jebel Ali-Lehbab Road, gde je ograničenje smanjeno sa 120 na 100 kilometara na sat.

Dosadašnje statistike pokazuju da su mere koje je RTA sprovodila od osnivanja do danas za 50 odsto smanjile broj smrtnih slučajeva na putevima. Cilj je da bude postignut najviši moguć stepen bezbednosti za sve vozače. Dubai se već nalazi na listi pet svetskih gradova koji imaju najviši stepen bezbednosti na putevima.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Od jeseni: Nove cene cigareta i energetskih pića

Veće kazne za saobraćajne prekršaje u Dubaiju

Policija Dubaija dobila neobično pojačanje (VIDEO)


;