INFO BIRO

Akcija: Do KROVA SVETA za pomoć porodici iz Srbije (VIDEO)

Pomozimo baki Živani Đolović i njenim unucima da saniraju krov nad glavom

Baka Živana Đolović iz sela Gornja Dobrinja kod Požege živi u veoma teškim uslovima. Ono što joj, međutim, još teže pada je što se njeni unuka i unuk koji je ometen u razvoju na pragu života suočavaju sa velikom nemaštinom. Osim bake, deca nemaju nikoga na svetu. Sve troje žive od njene poljoprivredne penzije koja iznosi 10.000 dinara, što je nedovoljno i da se prehrane, a ne da saniraju neuslovni krov nad glavom.

Nada Vitorović, komšinica porodice Đolović obraćala se nadležnim službama i lokalnim vlastima, tražeći da pomognu socijalno ugroženoj deci i baki. Nažalost, reakcija je izostala... Zbog toga se Nada obratila Snežani Radojičić, piscu i svetskom putniku na biciklu koja već neko vreme živi na Dalekom Istoku, a čiji su prijatelji posetili porodicu Đolović i fotografisali kuću.

  

Snežana je, kao i uvek do sada, odlučila da pomogne - ovog leta će voziti Pamirskim platoom u Tadžikistanu i preći preko prevoja visokog 4.655 metara da bi sakupila 4.655 $ za sanaciju kuće porodice Đolović.

Za one koji ne znaju - Pamir hajvej je drugi najviši autoput na svetu, s tim što bi reč „autoput“ trebalo shvatiti uslovno, budući da većom dužinom ne postoji asfalt i da i put i predeli kroz koje prolazi više liče na Mesečevu površinu, nego na zemaljske pejzaže.

- Nedeljama se neću spuštati sa visina iznad 3.500 metara, preći ću desetak prevoja preko 4.000 metara, kao i najviši vrh, Aikbaikal, koji se nalazi na 4.655 metara nadmorske visine – najavila je Radojičićeva na svom blogu.

  

  

Ona, ujedno, poziva sve ljude dobre volje da se uključe u prikupljanje sredstava za sanaciju kuće porodice Đolović.

- Svaki dinar, svaki cent biće prosleđen baki Živani. Troškove moje ture pokrivam sama, a sve što se sakupi tokom ove vožnje, sve do zadnje pare namenjeno je porodici Đolović – ističe Snežana.

Dinarske uplate možete izvršiti direktno na račun Živane Đolović u Intesa Banci:

160-5300101988025-75

Za devizne uplate, kliknite OVDE

Ukoliko želite da stupite u kontakt sa porodicom Đolović kako biste im ponudili neki drugi vid pomoći, pozovite baka-Živaninu komšinicu Nadu Vitorović na broj

+381-60-35-6611

Snežana Radojičić dodaje da je svaka vrsta pomoći porodici Đolović dobrodošla:

- Ne mora to da bude novčana pomoć. Možda možete da ustupite građevinski materijal, ili da uradite nešto na kući bez nadoknade, ili da Dušanu nađete kakav-takav posao...

 

Redakcija Našeg Biroa poziva sve ljude dobre volje širom sveta da se priključe humanitarnoj akciji i pomognu baki Živani Đolović i njenim unucima da saniraju krov nad glavom.

Da najzad imaju kupatilo.

Da osete da nisu sami na svetu.

Da život ne mora da bude težak i tužan.

Jer – NIJE. A do te promene Đoloviće deli samo mrva dobročinstva koju svako od nas može da pruži.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Veliko srce Srbije i na Dalekom Istoku

FOTO-PRIČA: Top 12 razloga da ODMAH posetite Srbiju

Nišlijka na Bahamima: Kad želje postanu stvarnost (FOTO)