BIRO PRIČE

Umrežavanje preduzetnica iz Srbije i Emirata

U Dubaiju su potpisani memorandumi o saradnji između Sektora preduzetništva PKS i Saveta poslovnih žena Emirata, Privredne komore Adžam i Privredne komore Um Al Kuvaina

Sektor preduzetništva Privredne komore Srbije (PKS) sarađivaće intenzivnije na povezivanju i umrežavanju preduzetnica iz Srbije sa predstavnicama poslovnih žena Ujedinjenih Arapskih Emirata. 

To je potvrđeno memorandumima o saradnji koje je u Biznis habu Srbije u Dubaiju potpisala Branislava Simanić, direktorka Sektora preduzetništva PKS sa predsednicom Saveta poslovnih žena Emirata Faridom Al Avadi, Amnom Kalifa Al Ali, predsednicom Saveta poslovnih žena Privredne komore Adžman i predsednikom Privredne komore emirata Um Al Kuvain, Jusefom Kalfan Tahonom. 

- Ovim memorandumima otvaramo vrata našim preduzetnicama i poslovnim ženama da se lakše, brže i kvalitetnije umrežavaju sa poslovnim ženama iz UAE - istakala je Simanić i najavila povezivanje i sa drugim ženskim poslovnim asocijacijama u UAE.

Prema njenim rečima, planirane su zajedničke aktivnosti sa poslovnim ženama UAE usmerene na edukaciju, razmenu znanja i iskustava, kako bi se srpskim preduzetnicama olakšalo pozicioniranje na tržištu Emirata.

- Organizovaćemo niz zajedničkih događaja i B2B sastanaka naših poslovnih žena sa poslovnim ženama UAE u januaru, kada je u okviru Svetske izložbe EXPO 2020 Dubai planirana Nedelja ženskog preduzetništva. Smatramo da će to značajno doprineti unapređenju međusobne saradnje - dodala je Simanić.

Ono što naše preduzetnice mogu da nauče od preduzetnica iz Dubaija i UAE jeste kako da budu što inovativnije, jer ulaganjem u inovacije njihovi biznisi mogu biti konkurentniji na tržištu, a samim tim i održivi na duži rok. Takođe, preduzetnice iz UAE mogu da ostvare odlične poslovne kontakte sa našim preduzetnicama i da plasiraju svoje proizvode i usluge na tržište Srbije, navela je predstavnica PKS.

PKS prepoznala je žensko preduzetništvo kao snažan resurs novog zapošljavanja, zbog čega je pre nekoliko godina, u okviru Sektora preduzetnistva PKS, formirana Sekcija za žensko preduzetnistvo kako bi osnažili dame i podstakli ih da počinju sopstveni biznis.

Sekcija za žensko preduzetništvo PKS okuplja veliki broj preduzetnica, vrlo uspešnih poslovnih žena, ali i onih koje još razvijaju svoje biznise i one upravo od svojih koleginica mogu, kroz primere dobre prakse, mnogo da saznaju i unaprede svoje poslovanje.

Naš BIRO

Foto: Dragana Vuković


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Top 15 paviljona za decu na sajmu EXPO 2020 Dubai

Podrška saradnji preduzetnicama iz Srbije i Emirata

Srpski startap najbolji na GITEX Future Stars u Dubaiju


;