BIRO PRIČE

Srpski startap najbolji na GITEX Future Stars u Dubaiju

"Joberty Technologies" pobedioje  u konkurenciji od 750 najboljih startapova iz čitavog sveta i osvojio nagradu od 4.000 dolara

Na upravo završenom takmičenju “Supernova izazov” na Gitex Future Stars u Dubaiju, najvećem događaju posvećenom razvoju startapova u regionu Bliskog istoka, Severne Afrike i Južne Azije, startap iz Srbije – “Joberty Technologies” najbolji je u kategoriji marketinških tehnologija.

 Posle da su se već prvog dana otvaranja Gitexa, najvećeg tehnološkog događaja u svetu u okviru koga se održava Gitex Future Stars, čak tri startapa iz Srbije – “Joberty Technologies”, “Kredium” i “Deap Blue Sea” - plasirala u polufinale takmičenja “Supernova izazov” na Gitex Future Stars 2021, u finalu tog takmičenja “Joberty Technologies” je pobedio u konkurenciji od 750 najboljih startapova iz čitavog sveta i osvojio nagradu od 4.000 dolara. 

 - Izuzetno nam je drago što smo predstavili Srbiju na pravi način, naš rezultat iskoristićemo i da pomognemo našoj IT zajednici, jer je upravo ona odredila naš uspeh - izjavili su predstavnici „Džobertija“ Đorđe Vukotić, direktor prodaje i Nikola Mijailović, CEO i osnivač.

“Joberty” je platforma za zapošljavanje u IT industriji koja povezuje programere koji traže posao sa tehnološkim kompanijama, poslodavcima. Umrežavaju 30.000 IT profesionalaca i više od 600 kompanija, a svoju šansu na GITEX-u vide u činjenici da je Dubai najavio uvođenje 100.000 zlatnih viza za programere širom sveta u narednih pet godina, što smatraju velikim potencijalnim tržištem za njihovu kompaniju.

- Pored kontakta sa investitorima i VC fondovima, veoma nam je važno i upoznavanje sa startapovima i tehnološkim kompanijama iz drugih zemalja i razmena iskustva sa njima, što nam sve učešće na GITEX-u omogućava - istakao je Nikola Mijailović osnivač i CEO “Joberty Technologies”.

Vlada Srbije prvi put je predstavila izabrane startapove iz naše zemlje na “GITEX Future Stars 2021”, koji se održava u okviru GITEX konferencije.

- Imajući u vidu da na ovom globalnom događaju svoje učešće već tradicionalno potvrđuju najveće svetske IT kompanije, investicioni fondovi i investitori, kao i više od 750 startapova iz 75 država koji su se predstavili pred 400 VC fondova i investitora iz više od 30 zemalja, nastup srpskih kompanija na GITEX-u i GITEX FUTURE STARS, smatramo investicijom u razvoj domaće startap scene i jako smo ponosni na izuzetan rezultat koji je postignut - istakla je Ana Ilić, viša savetnica predsednice Vlade i zamenica Generalne komesarke Srbije za EXPO 2020 Dubai.

- Čestitamo Joberty-ju na osvajanju nagrade i verujem da će im učešće na ovoj konferenciji i današnja nagrada biti prvi korak u osvajanju globalne scene.

U trci za glavnu nagradu, iz Srbije su učestvovali i startapovi koji su prošli u polufinale takmičenja.

“Deep Blue Sea Studio” koji je kreirao inovativni softver IdeaBuddy, koji vam pomaže da ideju pretvorite u biznis i “Kredium”, prvi digitalin broker u Srbiji. 

Pored njih predstavili su se i “White Lemur”, biotehnološka kompanija za razvoj inovativnih materjala na bazi prirodnih proizvoda i gljiva, čiji proizvod - biosporin može zauvek da nas oslobodi štetnog dejstva stiropora na životnu sredninu, čija je savršena zamena. 

“Stock Studio” predstavio je softversko rešenje koje objedinjuje jedinstveni alat za profesionalne fotografe i videografe, dok je startap “VLDAM” predstavio automatsku trgovinu kriptovalutama.

Nastup Srbije na GITEX-u podržali su Kabinet predsednice Vlade Republike Srbije, Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije.

Naš BIRO

Foto: Dragana Vuković


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Podrška saradnji preduzetnicama iz Srbije i Emirata

Naši proizvodi preko luke Novi Sad stižu u Dubai

Erbas Emirata u bojama Expo Dubai 2020


;