BIRO PRIČE

Šeik Bin Zajed i Bil Gejts o borbi protiv zaraznih bolesti

Osnivač Majkrsofta i filantrop u poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima

Šeik Muhamed bin Zajed, prestolonaslednik Abu Dabija i zamenik vrhovnog komandanta oružanih snaga, primio je u četvrtak Bila Gejtsa.

Šeik Muhamed je sa osnivačem Majkrosofta i kopredsedavajućim Fondacije Bila i Melinde Gejts razgovarao o saradnji u borbi protiv bolesti poput dečije paralize i malarije. Oni su razmotrili svoju saradnju i buduće inicijative nakon decenije zajedničkog delovanja na ovom polju.

Domaćin susreta pohvalio je nivoe saradnje između dve strane i postignute rezultate, koji proizilaze iz zajedničke želje da se pomogne u obezbeđivanju pristojnog i zdravog životnog standarda za sve ljude. Takođe je naglasio važnost napora da se eliminišu zarazne bolesti koje se mogu sprečiti i da se poboljšaju uslovi života u najsiromašnijim zajednicama na svetu.

Gejts je zahvalio šeiku Muhamedu kao ključnom partneru njegove fondacije na do sada ukazanoj posvećenosti, a obojica su obećali nastavak finansijskih ulaganja za eliminisanje opasnih bolesti.

Niger bi trebalo da bude prva zemlja u Africi koja će iskoreniti rečno slepilo. U četvrtak je na EXPO 2020 Dubai održan događaj kako bi se obeležilo ovo dostignuće, čiji je domaćin bio Reaching the Last Mile, inicijativa za podizanje svesti i prikupljanje sredstava UAE koju predvode šeik Muhamed i Gejtsova fondacija, fokusirana na borbu protiv pet najčešćih zanemarenih tropskih bolesti.

Naš BIRO

Foto: Hamad Al Kaabi/Ministarstvo predsedničkih poslova


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Dubai drugi na globalnoj listi najpoželjnijih destinacija

Državni praznici u 2022: Zaposlene čeka 16 slobodnih dana

Šeik Hamdan inspirisao tinejdžere da biciklom osvoje emirate


;