BIRO PRIČE

Šeik Hamdan inspirisao tinejdžere da biciklom osvoje emirate

Oni nisu profesionalni vozači niti poseduju profesionalne bicikle, ali su dva tinejdžera sa običnim biciklima i velikim snom...

Prijatelji Irfan Mohamed (17) i Muhamed Bin Samir (18) započeli su svoje putovanje 2017. i ostalo im je  samo još da obiđu Abu Dabi da bi završili svoj izazov.

U duhu nedavno završenog Dubai Fitness Challenge-a, dva prijatelja iz detinjstva sa sedištem u Šardži krenula su na putovanje da bi obišli različite emirate biciklima, a njihova poslednja uspešna biciklistička destinacija je Fudžaira. 

Oni nisu profesionalni vozači niti poseduju profesionalne bicikle, ali su dva tinejdžera sa običnim biciklima i velikim snom... Njihova inspiracija za ovu avanturu bio je prestolonaslednik Dubaija Njegovo Visočanstvo šeik Hamdan bin Mohamed bin Rašid Al Maktum.

Ono što je zamišljeno kao deo prijateljske zabave poprimilo je izazova koji ne samo da obogaćuje životna iskustva ovih mladih ljudi.

Irfan Mohamed i Muhamed Bin Samir već su prešli šest emirata na svojim biciklima otkako su započeli svoje biciklističko putovanje 2017.

- Kada sam bio u devetom razredu poželeo sam da uradim nešto kul, pa sam odlučio da bicikliram do Ajmana koji nije daleko od mog mesta stanovanja. To je samo 18 kilmetara. Neki od mojih drugova iz razreda su pokušali da me razuvere govoreći da je predaleko i da bi se moglo pokazati kao rizično. Ali krenuo sam na to. Počelo  je odatle, a posle toga sam želeo da obiđem svaki emirat. Sada moj prijatelj i ja imamo još samo Abu Dabi da završimo obilazak sedam emirata - rekao je Irfan, jedan od dvojice dečaka. 

Dvojac je napustio svoje domove u Šardži prošle nedelje u 3 sata ujutru voljan da stigne u Fudžairu što je ranije moguće.

- Bilo je neverovatno. Jedna od najvećih motivacija je to što živim u UAE. Živimo u zemlji u kojoj vas okruženje oko vas gura da prihvatite takve izazove i kada vidite prestolonaslednika Dubaija, kako sam preduzima iste avanture, na društvenim mrežama, to je veliki motivacioni faktor koji vas osnažuje da pobedite sve svoje strahove i pomerite granice - kaže Irfan.

Bila je to odlična vožnja noću, jer je pre ove većina naših vožnji bila danju. Ali sada smo krenuli rano, jer smo bili svesni da će nam trebati oko 10-12 sati da stignemo do odredišta. Morali smo da krenemo rano ujutru jer smo želeli da pređemo maksimalnu udaljenost pre nego što počne da postaje prevruće, dodaje ovaj momak.

Dvojac je već vozio bicikl od Šardže do Adžmana - što je bila vožnja od 18 kilometara u avgustu 2018. Zatim je iste godine njihov put do Um Al Kuvajina i nazad bio 75 pređenih kilometara. Onda su 2020. su vozili od Šardža do Dubaija, a u januaru 2021. vozili su 180 km do Ras Al Hajma i nazad.

Muhamed, koji trenutno pohađa koledž u Ajmanu, rekao je da je bilo je potpuno drugačije iskustvo jer to nije pravi put.

- To je biciklizam uzbrdo, skoro 10-15 km planinnskog puta. Fudžaira ima mnogo planina. Smatram da ako smo uspeli da osvojimo Fudžairu, da ćemo uspeti i Abu Dabi. Put od Šardža do Fudžaire i nazad bio je 240 km. Kada smo stigli tamo, prijatelji iz naše grupe su priredili prijem za nas - rekao je on. 

Ovi mladići kažu da se osećaju odlično i savetuju svoje vršnjake da ostave telefone po strani i da uživaju u ovom zdravom sportu.

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Apple Fitness+ servis dostupan u UAE: Sve što treba da znate

Ujedinjeni Arapski Emirati prvi u svetu po bezbednosti građana

;