BIRO PRIČE

Državni praznici u 2022: Zaposlene čeka 16 slobodnih dana

Posle novogodišnjih praznika, prvi dugi vikend uslediće tek u maju

Posle produženog vikenda koji je usledio povodom obeležavanja Dana državnosti i Dana komemoracije, zaposleni u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) neće dugo čekati do sledećeg mini-odmora.

I 1. januara naredne godine, kao i svih prethodnih, odmaraće kako oni koji su zaposleni u državnom, tako i oni koji rade u privatnom sektoru. Potom će uslediti zvanični praznik 2. januara koji dolazi kao deo promena vikenda UAE unetih za sledeću godinu.

Do narednog mini-odmora zaposleni će morati da pričekaju nekoliko meseci, odnosno do Ramazanskog bajrama, kada će odmarati čak pet dana.

Kraj Ramazana 2022. godine trebalo bi da "padne" 1. maja, u zavisnosti od toga koje noći će biti vidljiv novi polumesec.

U julu zaposlene očekuje još pet slobodnih dana, počevši od Dana Arafata 9. jula (iako i on pada u subotu). Iste nedelje je Kurban-bajram, koji počinje u nedelju, 10. jula. Na kraju meseca je islamska Nova godina koja će početi u nedelju, 31. jula.

Sledeći mini-odmor trebalo bi da usledi u nedelju, 9. oktobra, kada se slavi rođendan proroka Muhameda.

U decembru, Dan komemoracije i Dan državnosti su još jedan potencijalni dugi vikend za mnoge, iako 51. godišnjica rođenja nacije "pada" u petak.

Svi državni praznici podležu potvrdi vlade.

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Promena radne sedmice u UAE: Vikend će trajati 2,5 dana

Kadilak u floti Dubai policije: I bezbednost i luksuz

Šetnja nebu pod oblake: Ovo je nova atrakcija u Dubaiju


;