BIRO PRIČE

Saudijska Arabija: Stiže promena koju smo dugo čekali!

Lepe vesti iz najveće države Arabijskog poluostrva

U sklopu radikalnih reformi započetih ove jeseni, saudijske vlasti odlučile su se na još jedan veliki korak – u prvom tromesečju 2018. počeće sa izdavanjem turističkih viza!

Princ Sultan bin Salman bin Abdulaziz Al Saud najavio je da će u toku 2018. svi građani sveta koji žele da posete Saudijsku Arabiju moći da obezbede turističke vize online. On, međutim, za sada nije otkrio koliko će viza koštati, ali je naglasio da će cena biti povoljna.

Otvaranje turističkog sektora u prostorno najvećoj državi Arabijskog poluostrva je velika vest za ceo svet, posebno kad se uzme u obzir da je Saudijska Arabija decenijama uporno odolevala bilo kakvim promenama, držeći se tradicije i – nafte. Istina, nije bila hermetički zatvorena za turiste, ali je u ovom sektoru postojao niz ograničenja - počev od zemalja čiji su državljani mogli da apliciraju za vize, do zahteva za putovanje preko akreditovanih agencija koji je podrazumevao boravak u određenim hotelima.

Princ Sultan bin Salman je proletos na Sajmu turizma u Dubaiju najavio da će Saudijska Arabija uskoro otvoriti vrata turistima. On je naglasio da će gosti iz celog sveta moći da uživaju u prelepim odmaralištima na Crvenom moru, ali da boravak u Saudijskoj Arabiji neće biti poput letovanja u drugim zemljama, jer će zabrana o točenju alkohola ostati na snazi – obrazloženje pročitajte OVDE

  

Početak velikog preokreta u Saudijskoj Arabiji desio se ove jeseni, kada je kralj Salman ukinuo zabranu ženama da voze automobile. Saudijska Arabija bila je poslednja država na svetu u kojoj ženama nije bilo dozvoljeno da voze. Neposredno pred proslavu Nacionalnog dana ukinuta je i zabrana ženama da dolaze na stadione, a početkom ovog meseca najavljeno je i da će im biti dozvoljeno da polažu vozačke ispite za upravljanje motociklima.

Talas promena zahvatio je i sektor zapošljavanja – opširnije pročitajte OVDE

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Otkriveno koliko će prozora imati najviša zgrada na svetu

Istinita priča o ljubavi koja će vam ugrejati dušu

Život u Dubaiju: Top SEDAM noviteta koji nas čekaju u 2018.

;