BIRO PRIČE

PROSLAVA NACIONALNOG DANA: UAE slave 48. rođendan (FOTO)

Koncerti, sportska takmičenja, predstave, vatromet...

Nacionalni dan Ujedinjenih Arapskih Emirata, 2. decembar, biće svečano obeležen nizom manifestacija širom države. Kao i svih prethodnih godina, i ovog decembra stanovnici i turisti moći će da uživaju u besplatnim koncertima, predstavama, sportskim događajima i, naravno, spektakularnom vatrometu na više lokacija širom države.

U tržnim centrima širom UAE biće organizovane nagradne igre, a kupci će moći da šopinguju po povoljnijim cenama, ali i da osvoje 100.000 AED u poklon karticama.

UAE će do 2. decembra biti domaćin brojnih izložbi, koncerata tradicionalne i moderne muzike, nastupa trbušnih plesačica i predstava kroz koje će biti prikazani emiratsko nasleđe i vrednosti koje se neguju u ovom delu sveta.

Naravno, nijedan rođendan ne može da prođe bez bogatog posluženja; u UAE ovog decembra moći ćete da učestvujete u jedinstvenom kulinarskom putovanju kroz sedam emirata, uz tradicionalna jela koja će kuvati rođene Emiraćanke.

Za ljubitelje sporta pripremljena je posebna poslastica; vrhunski ragbi timovi iz celog sveta - od Novog Zelanda do Kenije, preko Južne Afrike do Kanade, pokazaće u tri dana takmičenja ko zaslužuje titulu pobednika. Turniri će biti organizovani kako za muškarce, tako i za žene.

Nacionalna parada UAE na Bulevaru šeika Muhameda bin Rašida Al Maktuma, koja je počela 28. novembra i trajaće do 3. decembra, osmišljena je kroz prikaz 150 nacionalnih zastava. Turisti koji se do 3. decembra budu zatekli u UAE mogu da podele svoje nezaboravne trenutke u ovoj bliskoistočnoj državi uz hešteg #ILoveUAE.

Istorija UAE – od vizionarskog sna do moćne države

Podsećanja radi, UAE su nastali kao san vizionara. Pokojni šeik Zajed, zajedno sa svojim bratom pokojnim šeikom Rašidom, pokrenuo je dijalog zasnovan na zajedničkom snu koji počiva na principu jedinstva. Odlučno su krenuli i od pustinje napravili veliku svetsku silu. 

UAE nastali su kao federacija 2. decembra 1971. godine. Šeik Zajed bio je prvi predsednik koji je vladao do smrti, novembra 2004. godine, kada ga je nasledio njegov sin, šeik Kalifa bin Zajed Al Nahjan. Šeik Zajed bio je istinski voljeni vladar, koji je proglašen „Ocem nacije“. Više o šeiku Zajedu pročitajte OVDE.

Na regionalnom nivou, UAE je država koja beleži najbrži rast i koja je fokusirana na razvoj smart tehnologije. U današnjim okvirima UAE slove za jednu od najprosperitetnijih država ne samo na Bliskom istoku, već i u čitavom svetu.


Nikoleta Leovac


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji. 


Preporučene priče: 

Dubai - najbolji grad za vozače na Bliskom istoku

Aerodrom Dubai: Od vizije do vrha sveta za samo 60 godina

LIČNO ISKUSTVO: Kako otići na odmor u Dubai za 280 eura?

;