BIRO PRIČE

Objavljen datum proslave EIDA

Poslednji dan Ramazana je utorak, 9. april

Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) objavili su da će sreda, 10. april 2024. godine, što odgovara 1. Šavalu, biti prvi dan Ramazanskog bajrama.

Prema podacima Komiteta za posmatranje Meseca UAE, utorak, 9. april biće poslednji dan Ramazana.

Abdula bin Sultan bin Avad Al Nuaimi, ministar pravde i predsedavajući Komiteta, rekao je da komitet, nakon što je iscrpio šerijatske metode uočavanja polumeseca i ostvario neophodne kontakte sa susednim zemljama, nije mogao da vidi polumesec meseca Šaval u ponedeljak uveče, te stoga proglašava da je utorak, 9. april, poslednji dan Ramazana 1445. godine, a da je sreda, 10. april, prvi dan Ramazanskog bajrama.

Ministar i članovi komiteta uputili su srdačne čestitke povodom ovog praznika predsedniku Njegovom Visočanstvu šeiku Muhamedu bin Zajedu Al Nahjanu, Njegovom Visočanstvu šeiku Muhamedu bin Rašidu Al Maktumu, potpredsedniku, premijeru i vladaru Dubaija; Šeiku Mansur bin Zajedu Al Nahjanu, potpredsedniku, zameniku premijera i ministru predsedničkog suda, Njihovim Visočanstvima članovima Vrhovnog veća i vladarima Emirata, kao i prestolonaslednicima.

Oni su takođe čestitali Eid narodu UAE i muslimanima širom sveta.

Naš BIRO

Foto: Pexels.com/Zak Chapman


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

REKORD LUVR ABU DABIJA: 5 miliona posetilaca od 2017.

LEGENDA O TAMJANU: Najbolje čuvana tajna Bliskog istoka

KUVAJT: Revidirani propisi o porodičnim i turističkim vizama


;