INFO BIRO

KUVAJT: Revidirani propisi o porodičnim i turističkim vizama

Pravila koja bi trebalo da znate ako nameravate da putujete u Kuvajt ili živite u ovoj bliskoistočnoj zemlji

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kuvajta uvelo je nove uslove za izdavanje porodičnih, komercijalnih i turističkih viza, što je značajan korak u cilju revitalizacije komercijalnog, ekonomskog i turističkog pejzaža.

Prateći direktive šeika Fahada Al Yousefa, zamenika premijera, ministra odbrane i vršioca dužnosti ministra unutrašnjih poslova, odeljenja za rezidencijalne poslove u svih šest guvernorata sada obrađuju prijave prema novim revidiranim smernicama.

Ažurirani uslovi za vizu preciziraju da podnosioci zahteva moraju da ispune određene platne pragove: minimalno 400 kuvajtskih dinara za sponzorisanje srodnika u prvom stepenu kao što su roditelji, supružnici i deca, i 800 kuvajtskih dinara za ostale rođake. Dodatno, za vize za porodične posete utvrđeno je trajanje boravka od mesec dana, dok će vize za turističke posete važiti tri meseca.

Ključni zahtevi uključuju da posetioci imaju povratne avio-karte rezervisane u nacionalnim avio-kompanijama i pismenu obavezu da se vize za posete neće pretvarati u boravišne dozvole. Usred ovih promena, u odeljenjima za stambena pitanja je uočen porast zahteva za vize, posebno u provincijama Farwaniya i Hawally, naglašavajući potražnju i interesovanje koje stvara nova politika.

Osim toga, Ministarstvo je pojasnilo da će lečenje posetiocima biti dostupno u privatnim domovima zdravlja i bolnicama. Kršenje perioda boravka rezultovaće pravnim posledicama i potencijalnim uključivanjem u sistem sigurnosne kontrole.

Odluka o reviziji viznih propisa odražava stratešku nameru Kuvajta da stimuliše svoje ekonomske sektore i privuče turiste iz celog sveta. Turističke vize sada će moći da dobiju pojedinci iz 53 zemlje, bilo po dolasku ili putem elektronskog sistema dostupnog na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova.

Naš BIRO

Foto: Pexels.com/Tayssir Kadamany


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.