BIRO PRIČE

Građani Crne Gore bez vize u Emirate

Bezvizni režim važi za boravak do 90 dana

Državljani Crne Gore mogu bez vize da putuju u Ujedinjene Arapske Emirate (UAE), saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore.

Kako navode iz Ministrastva, stupio je na snagu Protokol o izmenama i dopunama Sporazuma između vlada Crne Gore i UAE o ukidanju viza za nosioce diplomatskih, službenih i običnih pasoša.

“Protokol o izmenama i dopunama Sporazuma između Vlade Crne Gore i Vlade UAE o ukidanju viza za nosioce diplomatskih, službenih i običnih pasoša, na osnovu kog državljani Crne Gore mogu ulaziti, prelaziti preko teritorije i boraviti u UAE do 90 dana sa važećom putnom ispravom bez vize, stupio je na snagu 31. marta 2018. godine”, navedeno je u saopštenju.

Da podsetimo, crnogorski ministar spoljnih poslova Srđan Darmanović razgovarao je u oktobru 2017, tokom zvanične posete Abu Dabiju, sa šeikom Abdulahom bin Zajedom Al-Nahjanom, ministrom spoljnih poslova i međunarodne saradnje Emirata. U saopštenju prosleđenom posle sastanka dvojice zvaničnika istaknuto je da je potpisivanje Sporazuma veoma važno za razvijanje i jačanje odnosa Emirata i Crne Gore.

Bezvizni režim uskoro očekuje i državljane Srbije. Na bilateralnom sastanku prvog potpredsednika Vlade Srbije i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića sa ministrom inostranih poslova i međunarodne saradnje Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeikom Abdulahom bin Zajedom Al Nahjanom početkom novembra 2017. dogovoren je nastavak rada na pripremi za potpisivanje više međudržavnih sporazuma. Na sastanku je najavljeno da bi u skorije vreme mogle da budu ukinute vize državljanima Srbije koji žele da dođu u Emirate. To je potvrdio i ministar inostranih poslova UEA, koji je zadovoljan činjenicom da su odlukom Vlade Republike Srbije ukinute vize za državljane njegove zemlje i podvukao da će u kratkom roku ovo pitanje biti rešeno i sa njihove strane.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

FOTO-PRIČA: Brodovi u boci – umetnost koja ostavlja bez daha

Priče iz pustinje: Život bez problema? Da, moguće je! (VIDEO)

Nova atrakcija u gradu rekorda: Cvetni Miki Maus (VIDEO)

;