BIRO PRIČE

FOTO-PRIČA: Šeik Muhamed proslavio rođendan

Vladar Dubaija, premijer i potpredsednik Vlade UAE šeik Muhamed bin Rašid Al Maktum napunio je 68 godina

Povodom 68. rođendana šeika Muhameda bin Rašida Al Maktuma mlađi članovi njegove velike porodice uputili su mu najlepše želje, objavivši na društvenim mrežama zajedničke fotografije i video-snimke.

Šeika Latifa bint Muhamed objavila je fotografiju svog oca, uz dirljivu poruku: “Najsrećniji rođendan najboljem ocu kojeg sam mogla da zamislim #1 uvek”.

  

Mainta bint Muhamed objavila je fotografiju iz porodičnog albuma koja za nju ima posebnu emotivnu vrednost:

Šeik Muhamed rođen je 15. jula 1949. godine, u porodici Al Maktum u blizini Dubai Creeka. On je treći od četvorice sinova šeika Rašida bin Saida Al Maktuma. Školovao se u Velikoj Britaniji, a čitav svoj život posvetio je razvoju i napretku Dubaija kao grada-emirata čiji će stanovnici na prvom mestu biti bezbedni i srećni.

U GCC regionu vladar Dubaija slovi za najpopularnijeg političara. Ujedno, on je jedan od najuticajnijih lidera u svetu, poznat po ogromnim dobrotvornim donacijama za razvoj obrazovnog sistema i stimulisanja otvaranja novih radnih mesta. Na Twitter nalogu prati ga 7,9 miliona ljudi, a na Instagramu ima 2,3 miliona pratilaca.

  

  

Pre dve godine pokrenuo je globalnu inicijativu za borbu protiv siromaštva i bolesti, širenje znanja, osnaživanje zajednica i inovacije. Koliko novca će uložiti u humanitarni projekat pogledajte na OVOM LINKU

Uprkos velikoj popularnosti i bogatstvu, šeik Muhamed bin Rašid Al Maktum živi kao sav običan svet. Možete da sresti u metrou u Dubaiju – kliknite OVDE, na benzinskoj pumpi – kliknite OVDE ili u javnom prevozu u Londonu – pogledajte fotografije na OVOM LINKU

Obožava Balkan, posebno Srbiju i Beograd; kako uživa na Kalemegdanu možete da vidite OVDE

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

FOTO-PRIČA: 10 zanimljivosti o Dubaiju koje niste znali

Zvanično: Vozačke dozvole iz Srbije važiće i u Emiratima!

FOTO-PRIČA: Top 12 razloga da ODMAH posetite Srbiju


;