BIRO PRIČE

Humanitarni projekat šeika Muhameda

Vladar Dubaija pokrenuo je globalnu inicijativu za borbu protiv siromaštva i bolesti, širenje znanja, osnaživanje zajednica i inovacije.

Siromašna deca, slepe i slabovide osobe, mladi preduzetnici i istraživači, kao i mnoge druge kategorije dobijaće značajnu podršku u narednih 10 godina zahvaljujući inicijativi šeika Muhameda bin Rašida Al Maktuma. Ovaj veliki humanitarni projekat konsolidovaće rad 28 različitih organizacija, piše 7days.ae.

- Današnji izazovi zahtevaju da velike globalne fondacije doprinesu ostvarivanju promena u društvu - rekao je šeik Muhamed bin Rašid Al Maktum, potpredsednik i premijer Ujedinjenih Arapskih Emirata i vladar Dubaija. - UAE su blagosloveni mnogim darovima i mi pokazujemo našu zahvalnost pokretanjem ovakvih projekata.

Kako je najavljeno, inicijativom će biti obuhvaćeno 1.400 programa za 130 miliona ljudi  do 2025. godine. Biće obezbeđeno obrazovanje za 20 miliona dece, lekovi za 30 miliona ljudi, a dve milijarde dirhama planirano je za bolnice i medicinska istraživanja.

  

- Podržaćemo mlade preduzetnike da stvore više od 500.000 radnih mesta, a 5.000 inovatora imaće na raspolaganju 5,5 milijardi dirhama - poručio je vladar Dubaija.

Globalna inicijativa neće zaobići ni rešavanje regionalnog problema - manjka vode. U istraživanje vode u regionu biće uloženo 500 miliona dirhama.

Planirano je štampanje 10 miliona knjiga, kao i prevod 25.000 knjiga na arapski jezik. 

  

- Treniraćemo na hiljade mladih arapskih lidera i investirati 500 miliona dirhama za promociju tolerancije u regionu. Svet se bori proti terorizma, rata i migracija. Rešenje leži u ljudskom razvoju, važno je omogućiti ljudima da izgrade budućnost - poručio je vladar Dubaija.

BIRO/7days.ae

Grafika: Facebook page šeika Muhameda bin Rašida Al Maktuma


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Novi zakon o radu: Saznajte koja su vaša prava, a šta su vaše obaveze

Emirati: Vodič kroz državne praznike u 2016. godini

Za pamćenje: Najbolji video-snimak Dubaija ikada!


;