BIRO PRIČE

OPUŠTENO: Šeik Muhamed na benzinskoj pumpi (FOTO / VIDEO)

Vladar Dubaija, Šeik Muhamed zna da živi u sigurnoj zemlji.

Šeik Muhamed Bin Rašid Al Maktum se često može videti na ulicama Dubaija. Dostupan je i otvoren. Juče ga je jedan sugradjanin zamolio da ga fotografiše dok je obavljao "malu kupovinu" na benzinskoj pumpi, što je vladar Dubaija pozdravio.

Opušten: Šeik Muhamed Bin Rašid Al Maktum 

Na istoj slici možete videti i njegov automobil, beli mercedes sa registracijom iz Dubaija sa brojem "1", koji uživa da vozi. Često ga možete sresti na bicklističkim stazama, gde je takodje "dostupan i otvoren" kako kaže naš drugar Darko Marić (na slici) koji se sa Šeikom slikao prošle godine, na biciklističkoj stazi Al Qoudra. Ovu stazu je Šeik dao da se izgradi i "pokloni" na besplatno korišćenje nakon što je Roj Nasr, najbolji triatlonac iz UAE, poginuo u saobraćajnoj nesreći u Dubaiju.

Šeik Muhamed i Darko 

U ekskluzivnom intervjuu za BBC prošle godine, Šeik je otkrio da i dalje ima svoj prvi broj mobilnog telefona, koga "znaju svi" o tome kako voli da sam da vozi auto. U istom intervjuu govorio je o temama globalne politike i Bliskog Istoka.

(kliknite na sliku da pogledate ceo intervju za BBC) 

Naša preporuka za sve one koji žive i rade u Emiratima ali i onima koji to planiraju, je da pročitaju knjigu koju je napisao Šeik Muhamed Bin Rašid Al Maktum , "Flashes Of Thought" , i bliže se upoznaju sa istorijom Emirata i razmišljanjima ovog "opušenog" vladara. 

I. Z. / BIRO 

BBC / Facebook Foto: Anmol Pinto, privatna arhiva

;