BIRO PRIČE

Budućnost u Dubaiju: Istraživanje koje će vas iznenaditi

Ništa nije onako kako nam se čini pre nego što stignemo u Emirate...

Dubai je grad u kome se čak 64 odsto stranaca zadržava duže nego što je prvobitno planiralo, pokazali su rezultati istraživanja koje je sproveo DIFC Wills & Probate Registry (WPR).

Izraz “Vreme leti kad se zabavljate” posebno je tačan kad jednom iskusite čari života u najpopularnijem emiratu. Životni stil u ovom delu pustinje smatra se jednim od najboljih i najprivlačnijih u svetu – veliki broj sunčanih dana, opuštenost, dobre plate, mogućnost napredovanja, luksuzni tržni centri, arhitektonske atrakcije, mogućnost bavljenja brojnim sportovima...

Kada dođu u Dubai zbog posla, stranci planiraju da ostanu nekoliko godina i da potom krenu dalje. Ali, istraživanje je pokazalo da, iako 60 odsto stranaca vidi Dubai kao privremeni dom (najčešće na par godina, koliko traje ugovor o radu), ostaje u ovom emiratu mnogo duže – zasnivaju porodice, školuju decu... Jedan od desetoro stranaca provede više od 20 godina u Dubaiju, a 58 odsto stranaca odlučuje se za kupovinu nekretnine u ovom delu Bliskog Istoka.

Da li vi vidite svoju budućnost u Dubaiju? Podelite sa nama kroz komentare!

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Život u UAE: Top 10 pitanja i odgovora o uvođenju PDV-a

Dirljiva ispovest: Povratak kući posle 48 godina u Emiratima

Kako da otkažete boravišnu vizu u UAE u TRI koraka


;