BIRO PRIČE

Broj posetilaca EXPO Dubai 2020 premašio 11 miliona

Virtuelne posete svetske izložbe premašile su 100 miliona, samo koncert grupe Black Eyed Peas pratilo je 24,4 miliona ljudi


Svetska izložba EXPO Dubai 2020 posetilo je više od 11 miliona ljudi, saopštili su danas organizatori. 

Sa još 58 dana trajanja, odnosno osam vikenda, najveći sajam na svetu zabeležio je 11.608.240 poseta od otvaranja 1. oktobra, 2021. godine, sve do ponedeljka, 31. januara. 

Ove nedelje broj posetilaca bio je povećan i zbog koncerta popularne grupe Black Eyed Peas, posete fidbalske zvezde Kristijana Ronada i drugih, većinom, muzičkih sadržaja. 

Prema rečima ogranizatora, posete u januaru uvećane su za čak 57 odsto. 

Trećina posetilaca bili su oni koji su došli izvan granica UAE, 10 odsto njih je iz Indije, 10 odsto iz Saudijske Arabije, šest procenata iz Nemačke i pet odsto iz Rusije. 

Virtuelne posete svetske izložbe premašile su 100 miliona, samo koncert gorepomenute grupe pratilo je 24,4 miliona ljudi. 

Posetioci iz Kine i Indije bili su do sada najbrojniji, kada je reč o praćenju online, za njima su posetioci iz UAE, Filipina i Egipta, naveli su organizatori. 

Broj posetilaca će u narednim nedeljama biti dodatno porasti, budući da će u okviru programa Expo mlade zvezde, posete škola biti uvećane. 

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Šardža: Pozorišna predstava pokazala moć kulture u napretku

BIRO VODIČ za turiste: Uslovi ulaska i boravka u Abu Dabiju

Dve godine sa koronom: 9 datuma u UAE koje ćemo pamtiti

;