BIRO PRIČE

Blokčejn samit Srbija – UAE

Na Samitu će učestvovati veliki broj kompanija i eksperata iz Srbije, Emirata i Indije

Privredna komora Srbija u partnerstvu sa Privrednom komorom Dubaija, organizuje online Blokčejn samit Srbija – UAE , sa ciljem da se unapredi i podstakne saradnja Srbije i UAE u oblasti blokčejn tehnologije i doprinese razvoju znanja i razmeni iskustava blokčejn preduzetnika i divelopera iz Srbije i UAE o inovativnim, brzorastućim tehnologijama i poslovnim mogućnostima. 

Samit, na kojem će učestvovati veliki broj kompanija i eksperata iz Srbije, Emirata i Indije, uvodnim izlaganjima otvoriće predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i predsednik Privredne komore Dubaija, Nj.E. Hamad Buamim, dok će u panel diskusiji učestvovati Ivan Bjelajac, predsednik Blokčejn inicijative, Hans Henrik Kristensen, potpredsednik Centra za inovativne tehnologije Dubaija (Dubai Sillicon Oasis Authority - DSOA), Bojana Tomić, direktor za pravne poslove u inicijativi “Digitalna Srbija" i Horhe Karasko Troitino, direktor razvojnih tehnologija kompanije Etisalat.

Privreda Ujedinjenih Arapskih Emirata spada među najinovativnije privrede u svetu, zahvaljujući, pre svega, primeni visoke tehnologije u gotovo svim oblastima života. Blokčejn tehnologija u UAE ima širok spektar primene, od zaštite dokumenata, e-vlade, preko logistike, trgovine, do praćenja lanaca snabdevanja.

Sa druge strane, Srbija teži da zauzme vodeću poziciju u regionu u oblasti programiranja i blokčejn rešenja, a ovaj skup omogućiće razmenu iskustava lidera u primeni blokčejn tehnologija i lidera koji imaju sposobnosti i potencijala da razvijaju rešenja.

BIRO


Preporučene priče

Hrana i IT su aduti zemalja Zapadnog Balkana u Emiratima

Biznis na štiklama – izazovi i rezultati za ponos

Novi projekti u Dubaiju vredni 6,6 milijardi AED


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


;