BIRO PRIČE

Beograd podneo kandidaturu za domaćina izložbe EXPO 2027

Prethodni specijalizovani EXPO je održan u Astani 2017. godine, a naredni planiran za 2023. godinu će se održati u Buenos Airesu

Ambasada Republike Srbije u Parizu predala je pismo kandidature za domaćina Međunarodne specijalizovane izložbe u Beogradu – EXPO 2027, navodi se u saopštenju Vlade.

Predlog je da se izložba BEOGRAD EXPO 2027/ EXPO BELGRADE 2027 sa temom “Igra(j) za čovečanstvo – sport i muzika za sve”/“Play for Humanity – Sport and Music for All” održi u Beogradu od 15. maja do 15. avgusta 2027. godine.

Održavanje međunarodnih izložbi ovog tipa predstavlja jedinstvenu priliku za promociju privrednih, turističkih i kulturnih potencijala zemlje domaćina, a organizacijom međunarodno priznate izložbe EXPO BEOGRAD 2027 Republika Srbija bi se jasno pozicionirala kao ekonomski, kulturni, ali i politički centar ovog dela Evrope.

Organizacija ovako velikog i značajnog događaja u srpskoj prestonici podrazumeva oslanjanje na sve potencijale i dosadašnja iskustva, a jedno od najvažnijih će biti iskustvo sa poslednje velike izložbe Dubai EXPO na kojem je Srbija ostvarila zabeležneu promociju i vidljivost, stoji u saopštenju Vlade.

Osim Srbije, kandidaturu za domaćina Specijalizovane izložbe 2027/28 predali su država Minesota, USA, pod temom „Healthy People, Healthy Planet: Wellness and Well Being for All“ i Puket, Tajland, pod temom “Future of Life: Living in Harmony, Sharing Prosperity”.

Prethodni specijalizovani EXPO je održan u Astani 2017. godine, a naredni planiran za 2023. godinu će se održati u Buenos Airesu.

Međunarodni biro za izložbe (BIE) organizuje četiri stalne vrste izložbi: Svetske izložbe kapaciteta kao što je ovogodišnji EXPO u Dubaiu, Specijalizovane izložbe, Hortikulturalne izložbe i Trijenale u Milanu.

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Vrnjačka Banja predstavljena na EXPO Dubai 2020

EXIT predstavio ekskluzivni VR projekat na Dubai EXPO 2020

Srpska princeza trube nastupila u Dubaiju

;