BIRO PRIČE

Alabar: Beograd na vodi - pravi dragulj (VIDEO)

Lider u izgradnji megalomanskih projekata širom sveta bio je gost Beograda.

Predstavnik kompanije "Igl hils" Mohamed Alabar i premijer Srbije Aleksandar Vučić postavili su kamen temeljac za dve stambene kule, čime je zvanično počela izgradnja projekta "Beograd na vodi“. Ovaj projekat vredan je tri i po milijarde evra, a detalje ugovora o "Beogradu na vodi" koji su obnarodovani pre sedam dana možete da pogledate na OVOM LINKU.

Projekat prve zgrade "Beograda na vodi" uradila je srpska projektantska kuća "Mašinoprojekt", a raščišćavanje Savskog amfiteatra i postavljanje betonskih šipova povereno je domaćoj građevinskoj operativi. Glavni izvođač radova je "Energoprojekt".

- "Beograd na vodi" nije projekat samo za one koji će u njemu živeti, već za sve građane Beograda i Srbije koji će ovde dokaziti da se zabave, provedu, trguju, rade ili jednostavno samo uživaju u reci i gradu - naveo je Alabar. - Svaki grad mora da ima ekonomsko čvorište, a razvoj obale biće pokretač razvoja Beograda. Ovaj projekat će istovremeno privući investicije, podstaći turizam, biznis...

Alabar je ukazao i da se sa nadležnim državnim organima i gradskim službama radi na tome da se očuva nasleđe okoline i da se ono poštuje i ostane nedirnuto.

- Rukovodstvo vaše zemlje veruje da možemo da uradimo nešto dobro za narod i mislim da svi treba da dobiju priliku da nešto dobro učine, i zato mi ovo i radimo. Obećavam vam da će biti sjajnih stvari koje će uslediti narednih meseci - poručio je Alabar.

Predstavnik kompanije "Igl hils" gostovao je u Dnevniku RTS-a. Video-intervju možete da pogledate OVDE

Koja je poslovna filozofija Mohameda Alabara, koji je izgradio najveću zgradu na svetu - Burdž Kalifu - možete da pročitate OVDE

BIRO/RTS


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Trivago preporuka: Ex-Yu gradovi koje morate da posetite u 2016!

Ekspert iz Dubaija otkriva: "Beograd na vodi" - sigurica ili šarena laža?

Srpski izum: Ovako izgleda sat koji teče! (VIDEO)


;