VIDEO BIRO

Priče iz pustinje – Snežana Ivković: Sa violinom kroz svet

Tradicionalna muzika iz Srbije dobila je prostor u TV programu u Emiratima

Snežana Ivković iz Zaječara radi kao nastavnik violine na muzičkom institutu u Šarži. Pored pedagoškog rada u Srbiji, nastupala je sa međunarodnim orkestrima širom sveta, a onda odlučila da upozna arapsku tradicionalnu muziku.

Pre nepune četiri godine spojila je lepo i korisno – zaposlila se u Emiratima i dobila priliku da na licu mesta izučava muziku kojom je u potpunosti očarana i koja je ujedno tema njene doktorske disertacije. Snežana je gostovala na arapskoj televiziji i tom prilikom otkrila gledaocima popularne autentične balkanske melodije zbog kojih svakome od nas ko živi daleko od domovine “zaigra srce” kad ih čujemo.

Nostalgična prema svemu što je ostavila u rodnoj Srbiji, Snežana često dolazi na okupljanja naše zajednice u Emiratima. U trenucima kada joj poslovne obaveze ne dozvoljavaju da prisustvuje žurkama i koncertima, “puni baterije” gledajući muzičke emisije iz ex-Yu preko aplikacije GO4TV.

Ako i vi živite van granica ex-Yu, a ne želite da propustite bogat TV sadržaj koji se emituje na više od 150 najpopularnijih i nagledanijih TV stanica u domovini, kliknite OVDE i preuzmite aplikaciju za Android, a ako imate iOS uređaj na OVOM LINKU skinite aplikaciju sa iTunes App store-a i uživajte u filmovima, serijama, sportskom programu, kao i u dečjim, muzičkim i dokumentarnim emisijama.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Emirati: Novo pravilo o zapošljavanju

Rekonstruisan rukopis srpskog naučnika: Pišite kao TESLA!

Veliko priznanje: Novosađanka u vrhu svetske forenzike!