VIDEO BIRO

Moja priča – Nevenka Filipović: Posao u UAE nekad i sad

Saznajte koliko su se okolnosti za novi početak u pustinji promenile u poslednjih 11 godina

Kada je sa suprugom davne 2006. odlučila da dođe u Emirate, Nevenka Filipović dobila je posao za tri nedelje. Danas je, kaže, mnogo teže pronaći radno mesto za kratko vreme, a posebno je rizično dati otkaz u jednoj firmi dok ne ugovorite siguran angažman kod drugog poslodavca.

„Zlatno doba“ kada je u Emiratima u jednom danu bilo moguće dati otkaz i dobiti dve poslovne ponude više ne postoji. Ali, savetuje Nevenka, ako ste mladi svakako bi trebalo da okušate sreću u inostranstvu, kao što je i ona učinila.

Njena druga decenija života u Dubaiju ispunjena je zadovoljstvom i radošću što ima dobar posao, veliki krug prijatelja svih nacionalnosti i stabilan porodični život. Ali, i pored toga što dugo živi van domovine, na podneblju koje joj klimatski prija, Nevenku i dalje „lomi“ nostalgija, posebno kada se seti prvih trešanja, snega i mirisa zime u vazduhu.

U Srbiju ne dolazi onoliko često koliko bi želela, ali se redovno čuje sa roditeljima, bratom, sestrom i prijateljima preko aplikacije GO4YU Calling. Ukoliko do sada niste preuzeli aplikaciju koja omogućava povoljne razgovore i razmenu poruka sa korisnicima mobilne i fiksne Telekom Srbija mreže, kliknite OVDE i pričajte sa najdražima kao da ste kod kuće!

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Uspešna, moćna i lepa: Prva direktorka banke u Emiratima

Baka koju ćete zavoleti kao da je vaša! (FOTO+VIDEO)

Dubai: Papiri odlaze u istoriju