INFO BIRO

Dubai: Papiri odlaze u istoriju

Još jedan novitet iz grada budućnosti

Princ Hamdan bin Muhamеd bin Rašid Al Maktum, sin vladara Dubaija i budući prestolonaslednik, najavio je da će u Dubaiju 2021. godine biti odštampan poslednji administrativni papir. Svi vladini sektori u naredne četiri godine u potpunosti će prestati da koriste papir, kao deo napora na suzbijanju otpada i podizanju standarda.

Digitalne transakcije uštedeće vreme i novac, olakšati trud i poboljšati komunikaciju između državne administracije, privatnog sektora i građana. Ideja se ostvaruje u okviru projekta „Smart Dubai office“ koji je pokrenut pre tri godine. U okviru ovog projekta osniva se i „Dubai plus“ - platforma koja će činiti jezgro podataka u UAE.

Projekat će uštedeti 25 miliona radnih sati i smanjiti 100 miliona papirnih transakcija godišnje. Četvorogodišnji plan uključuje promene u infrastrukturi, donosi nove aplikacije i menja zakonodavstvo u skladu sa ovom inicijativom. Sve se odvija kao relizacija vizije „Dubai grad budućnosti“.

Vlada Dubaija postavlja planove i strategije da obezbedi najbolji mogući životni standard, sačuva vreme i olakša trud, a sve to u cilju da do 2071. godine postanu najbolja zemlja na svetu.

Princ Hamdan je rekao da su u potrazi za izgradnjom istinski „pametnog grada“ koji će koristiti tehnologiju kao ključ za uravnotežen i srećan život.

Projekat „Smart Dubai office“ već nudi oko 1.000 usluga državne uprave.

Više o planovima i strategijama možete pročitati na zvaničnom sajtu – kliknite OVDE

Zapratite i Fejsbuk stranicu Dubai plus platforme klikom na OVAJ LINK

Ljiljana Tankosić


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Osvajanje sveta: Dubai opet za korak ispred svih! (FOTO)

Koliko zarađuju stjuardese u Emiratima?

Sve što bi trebalo da znate o kupovini nekretnine u Zalivu