BIRO PRIČE

Koliko zarađuju stjuardese u Emiratima?

Posao kabinskog osoblja u najvećoj avio-kompaniji u UAE nije bez razloga toliko popularan...

U kompaniji „Emirates“, koja važi za jednu od najvećih u Zalivu, radi više od 50.000 ljudi. Među njima je i veliki broj stjuardesa sa prostora ex-Yu.

Ako ste kao devojčica govorili da ćete kad porastete biti stjuardesa, evo potvrde zašto vas dečja intuicija nije varala.

Stjuardese u ovoj avio-kompaniji ne samo što imaju priliku da proputuju svetom, već i da lepo zarade.

Ukupna plata za članove posade sastoji se iz tri delaosnovne mesečne plate, dodatka u odnosu na broj sati letenja i džeparca za inostranstvo.

Osnovna mesečna plata za članove posade iznosi 4.220 AED. Svaki sat leta plaćen je po 57 AED. Primera radi, svaki član posade mesečno ima minimalno 80 sati leta.

Postoje i druge privilegije u kojima kabinsko osoblje uživa: obezbeđen smeštaj, najčešće i obezbeđena hrana, veliki popusti na avio-karte, boravak u luksuznim hotelima i rizortima širom sveta ako let podrazumeva odlazak iz Dubaija na neku udaljenu destinaciju...

Naravno, posao nije lak (iako će uvek biti hejtera koji tvrde drugačije!), ali je lep i isplativ.

Ukoliko želite da radite kao stjuardesa na Bliskom Istoku, kliknite OVDE i pogledajte kako bi trebalo da aplicirate i pripremite se za intervju.

Oglase za posao pratite na našem portalu - i ubuduće ćemo vas, kao i do sada, obaveštavati kada avio-kompanije sa Bliskog Istoka budu raspisivale konkurse za stjuardese na prostorima ex-Yu.

Srećno!

BIRO/Shortlistdubai


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Naš Biro vam menja život: Uvek ima nade!

Upoznajte PET tipova ljudi koji rade u Dubaiju (FOTO)

Iskustvo stjuardese iz Srbije: Posao koji vam menja život


;