SPORT

Turnir u Abu Dabiju: Novak u finalu Mubadala kupa (FOTO)

Najbolji srpski teniser svih vremena savladao je Rusa Karena Hačanova sa 6:4, 6:2

Dugo smo čekali da se Novak Đoković vrati na Mubadala teniski kup u Abu Dabiju i čim se vratio, obradovao nas je pobedom! U meču koji je igrao protiv Rusa Karena Hačanova prikazao je odličnu igru i završio rezultatom 2:0 (6:4, 6:2 u setovima).

Od samog starta Novak je delovao sigurnije od protivnika, i kontrolisao je i igru i rezultat. S lakoćom je osvajao svoje servise; u četvrtom gemu iskoristio je prvu brejk šansu i oduzeo servis protivniku, ali je Hačanov vratio brejk. Nole se nije predavao; u narednom gemu ponovo je došao do brejka i dobio prvi set sa 6:4.

Slična situacija odigrala se i u drugom setu. Đoković je neumorno napadao servis protivnika. U drugom gemu propustio je dve brejk šanse, dok je u šestom osvojio tri vezane brejk lopte, iskoristio prvu, osvojio protivnikov servis i poveo sa 4:2. Uz još jedan brejk Nole je osvojio drugi set sa 6:2.

- Znamo se dugo. Igrali smo i prošle godine nekoliko mečeva, nije ga nikada lako pobediti - rekao je Đoković posle meča.

  

  

U subotu u 16 sati po srednjoevropskom vremenu čeka ga meč protiv Kevina Andersona, koji je u prvom polufinalu nadigrao Rafaela Nadala sa 2:1.

- Zato smo ovde, volimo da igramo na vrhunskom nivou. U 80-90 odsto slučajeva u finalima igramo sa igračima iz vrha – istakao je Nole kojeg čeka uzbudljiva sezona. Naime, posle egzibicije u Abu Dabiju i turnira u Dohi (od 31. decembra do 5. januara) Đoković igra u Melburnu na Australijan openu (od 14. do 27. januara), a potom je isplanirao nastupe na mastersima u Indijan Velsu (od 7. do 17. marta), Majamiju (od 20. do 31. marta), Madridu (od 5. do 12. maja) i Rimu (od 12. do 19. maja).

Mediji u Zalivu s velikim interesovanjem ispratili su Đokovićev povratak na Mubadala turnir. Podsećajući da je prošle godine zbog povrede lakta u poslednjem trenutku odustao od učešća u Abu Dabiju, novinari iz Ujedinjenih Arapskih Emirata nisu propustili priliku da još jednom čestitaju Đokoviću na neverovatnom povratku u vrh elite “belog sporta”.

“Đoković je renesansom na ATP listi ispisao novu istoriju. Nikada pre se nije dogodilo da neki igrač započne godinu na 22. mestu ATP liste i da je završi kao svetski broj jedan. Novak je tako poslao snažnu poruku svim svojim rivalima, a pre svega Rafaelu Nadalu”, ocenili su mediji u Emiratima.

- Imao sam mnogo uspeha na Mubadala teniskim turnirima ranijih godina – izjavio je Nole. – Učešće u Abu Dabiju je sjajan način da se započne nova sezona. Fanastičan je osećaj kada vidite mnogo porodica na tribinama koje su došle da prate mečeve i da odigrate visokokvalitetni tenis u opuštenoj atmosferi.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

PREDAH POSLE DOČEKA: Prvi slobodan dan u 2019.

FOTO-PRIČA: U Tuzli napravljena baklava od 800 kilograma!

SVETSKA PREMIJERA: Novogodišnji hit iz pustinje! (VIDEO)


;