BIRO PRIČE

SVETSKA PREMIJERA: Novogodišnji hit iz pustinje! (VIDEO)

Bend Wessela mashina i ex-yu zajednica u Emiratima snimili su novu pesmu i spot o kojima će se puno pričati :)

U susret novogodišnjim praznicima, “Wessela mashina”, jedini ex-yu pop-rok bend na Bliskom istoku snimio je novu pesmu. Reč je o obradi pesme “Nove godine”, vanvremenskog hita grupe “U škripcu”, koji je pre više od tri decenije otpevao Milan Delčić Delča na kompoziciju Zorana Vulovića – Vuleta.

Nove rime na dobro poznate note napisao je Ivan Zeljković - Zeka Milioner, a pesmu je isproducirao Elvis Garagić koji je zajedno sa Zekom bio zadužen za vokale. Ostali članovi “Wessele mashine” dali su sve od sebe da pesma zvuči moćno i jako; mladi Nikola Kolar pokazao je koliko dobro “praši” na gitari, Branislav Trkulja briljirao je za bubnjevima, a Marko Joka pokazao je svoje muzičarsko umeće na bas gitari. Sve je snimljeno i miksovano u “Soundstruck studiju” u Dubaiju, a kako su članovi “Wessele mashine” i obećali – glavne zvezde u spotu za novu pesmu su članovi ex-yu zajednice u Emiratima.

Novogodišnje kapice, vesela atmosfera, puno šale i smeha, puno đuskanja i ludiranja, zabeleženi su “okom kamere” u “Signature 1” hotelu, gde “Wessela mashina” inače često nastupa.

  

  

I možda će se nekome “na prvu loptu” učiniti da je obrada hita “Nove godine” samo sjajna prilika da balkanski gastarbajteri iz pustinje podele iskustva življenja na drugom kontinentu i ujedno se donekle našale na vlastiti račun. Jer, u pesmi je svoje mesto našla ikonografija koja prati priču svakog gastarbajtera – od gipsanih lavova, do skupih limuzina...

Ali, svakom iole pažljivijem posmatraču već posle prvih nekoliko kadrova biće jasno koliko je novi hit “Wessele mashine” važan. Jer, svaki kadar je priča za sebe, sudbina za sebe, istorija za sebe.

Zbirno – spot za pesmu “Nove godine” je zajednička istorija najmlađe ex-yu dijaspore na svetu i, rekli bismo, najlepša slika koju naši ljudi iz pustinje šalju u svet!

Elvis...

Bane...

Marko...

Nikola...

Vesna...

Zeka...

Alma...

Srđan...

Edvin...

Gabi...

Ana...

Miško...

Slavica...

Džuro...

Vlada...

Maša...

Marina...

Milica...

Jasmina...

Danka...

Daria...

Senad...

Danijela...

Branka...

Aleksandra...

Iva...

Dragan...

Katarina...

Voja...

Enis...

Buco...

Goran...

Igor...

Jovana...

Mina...

Mihajlo...

Blažo...

Jelena...

Ognjen...

Petar...

Đorđije...

Dejan...

Lana...

Suzana...

Nash...,

stigli su u Emirate iz svih krajeva bivše Juge, od sredine osamdesetih do današnjih dana da ispišu nova životna poglavlja daleko od domovine i pokažu koliko se jako drže i lepo druže u zemlji šeika!

  

Pogledajte spot i uživajte u pesmi:

BIRO

Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

GODINA DEVIZNOG REKORDA: Dijaspora sve više hrani Srbiju

STOLAR MILE - HEROJ DOBROTE: Sreća je veća samo kad se deli

DUBAI KAO HOLIVUD: Policajci na letećim motociklima (VIDEO)
;