SPORT

Renesansa našeg asa: Nole opet prvi na ATP listi!

Najbolji srpski teniser svih vremena uspeo je da za manje od godinu dana sa 22. pozicije stigne na vrh

Novak Đoković od ponedeljka će opet biti prvi na ATP listi!

I pre početka Mastersa u Parizu, bilo je jasno da će se Novle vratiti na prvo mesto ako ostvari jednu pobedu više od Rafaela Nadala na turniru. Međutim, Španac je odustao je od učešća zbog problema sa trbušnim mišićem, pa je posle konsultacija sa lekarima doneo odluku da ne rizikuje težu povredu.

Đoković je postao prvi teniser još od Marata Safina, kome je uspelo da sezonu počne ispod 20. mesta, pa da se domogne prvog. Naime, Rus je u 2000. godinu ušao kao 38. i stigao do vrha, a Đoković je sada krenuo kao 22. na svetu i opet osvanuo na vrhu liste.

A da mu je bilo lako - nije. Od 7. novembra 2016. titulu svetskog broja jedan preuzeo je Endi Marej, dok se Nole mučio da reši povredu lakta. Ali, od juna ove godine iznova je krenuo Đokovićev uspon; posle operacije i oporavka,  u tim je vratio Marjana Vajdu i osvojio Vimbldon, potom je bio najbolji na US Openu i u Šangaju. 

Po trenutnoj računici, Đoković ima 7.535 bodova na ATP listi, Nadal posle povlačenja ostaje na 7480, a razlika između dva tenisera može da se poveća u zavisnosti od rezultata na turniru u Parizu.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Zašto Nole neće da se skući u UAE: Dubai je super, ali...

Podvig srpskog avijatičara: Novi let za istoriju!

SVETSKI REKORD: U Sarajevu napravljeno 14.186 palačinki!


;