SPORT

OČEKIVANO: Trijumf Novaka Đokovića u Dubaiju

U prvom kolu ATP turnira u Ujedinjenim Arapskim Emiratima naš teniski as savladao je Lorenca Musetija iz Italije

U prvom kolu turnira u Dubaiju, najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je Italijana Lorenca Musetija sa 6:3, 6:3 posle samo 73 minuta igre.

U drugom kolu Đoković će igrati protiv boljeg iz meča Hačanov (Rusija) - De Minaur (Australija).

Noletu je bilo potrebno samo 36 minuta da stigne do prvog seta. U četvrtom gemu napravio je brejk, poveo sa 3:1 i od tog trenutka uspostavio potpunu kontrolu u meču u kom nije bilo puno dileme ko će trijumfovati.

Italijan je u drugom setu izgubio servis već pri rezultatu 1:1. Ali, stvari su ubrzo doživele preokret koji je mogao da pokvari utisak i našem asu donekle "pomrsi konce". Italijan je najbliži brejku na čitavom meču bio pri rezultatu 2:3, imao je čak četiri šanse da oduzme Đokoviću set, ali ipak nije uspeo. I završnica drugog seta otišla u željenom pravcu za najboljeg tenisera na svetu.

- Naravno da moram da budem zadovoljan svojom igrom, posebno zato što nisam igrao skoro tri meseca - izjavio je Đoković posle meča.

- U pojedinim trenucima sam igrao sjajno, bilo je i trenutaka kada sam napravio nekoliko neiznuđenih grešaka... Možda se ne vidi tako na ekranu, jer je bilo jako vetrovito, a bilo je bez vetra poslednjih sedam dana. To su neke smetnje na koje igrač mora da se privikne. Moram biti zadovoljan posle ovakve pauze, koja je duga za tenisere, dva i po meseca, odigrao sam solidan meč, nije mi se dopao procenat prvog servisa. Na momente sam servirao odlično, pa sam izgubio ritam. Kada je bilo potrebno pronašao sam ritam. Sve u svemu - začin C, sve je dobro.

Nole se osvrnuo i na reakcije publike koja je pratila meč:

- Najbolje moguće iskustvo za mene, hvala što ste me tako lepo dočekali na terenu, što sam se osećao tako dobrodošlo. Fantastični su navijači bili danas. Bilo je neizvesno kako će me dočekati publika, nisam znao, priželjkivao sam najbolje, ali ovo je bilo bolje od najboljeg. Da sam izašao u Australiji, verovatno ne bi bilo ovako.

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

BIRO VODIČ: Sve što bi trebalo da znate o Muzeju budućnosti

Sajam knjiga u Dubaiju: Udruženje MALI SVET za decu Srbije

Zašto Nole neće da se skući u UAE: Dubai je super, ali...


;