SPORT

Nole - Bog tenisa! (VIDEO)

Posle današnjeg osvajanja Rolan Garosa i 12. grend slem titule više nema nikakve dileme - Novak Đoković ušao je u istoriju tenisa !

Posle tri poraza u finalima, najbolji teniser planete Novak Đoković u četvrtom pokušaju uspeo da se domogne "Kupa Musketara", to jest da osvoji jedini grend slem trofej koji mu je nedostajao – Rolan Garos! U dramatičnom finalu je posle preokreta pobedio drugog tenisera sveta Endija Mareja sa 3:1 (3:6, 6:1, 6:2 i 6:4).

Đoković je tako ušao u tenisku istoriju i odabrano društvo tenisera koji su osvajali sva četiri velika turnira.
Posle loše odigranog prvog seta, u kojem je Marej pogađao gotovo sve (6:3), srpski as počinje da igra svoj najbolji tenis u nastavku. Drugi set nakon spektkularne igre osvaja sa 6:1, dok je u narednom delu igre protivniku dozvolio poen više - 6:2. Četvrti, i poslednji set Novak je odigrao smireno i veoma strpljivo, terao protivnika na greške, što je na kraju rezultiralo osvajanjem seta sa 6:4 i konačnim trijumfom na pariskoj šljaci.

Teniski broj 1 je ujedno kompletirao nekalendarski grend slem, odnosno, osvojio je četiri titulu u nizu na Vimbldonu, US Openu, Australijan Openu i Rolan Garosu.
To je prethodno uradio Don Badž davne 1937. i 1938. godine, a zatim i Rod Lejver, osvajač svih trofeja dva puta istoj godini, 1962. i 1969. godine.

Ujedno, Novak je napravio najveći niz pobeda na najvećim turnirima, pošto mu je ovo čak 28. uzastopni trijumf na grend slemovima. Niko do sada to u svetu tenisa nije uspeo! Ujedno, Novak se pridružio Nadalu, Federeru, Agasiju, Emersonu, Lejveru, Badžu i Periju, kao igrač koji je kompletirao titule najvažnija četiri turnira.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Mi znamo najbolje: Kolika je cena života u inostranstvu

Ovo smo dugo čekali: Nikad jače veze sa Srbijom!

Zavirite u bajku: Prokoško jezero - magija Bosne (VIDEO)


;