SPORT

Neočekivani preokret: Nole odustao od turnira u Abu Dabiju

Po savetu lekara, srpski teniski as neće zaigrati na Mubadala Openu

Šok u drugom danu Mubadala turnira u Abu Dabiju!

Srpski teniski as Novak Đoković, koji je večeras u 19 sati trebalo da se sastane sa Bautistom Agutom, objavio da odustaje od meča. Ovakvu odluku doneo je posle konsultacija sa lekarima koji su mu savetovali da ne rizikuje i ne izlazi na teren, jer se opet požalio na bolove u laktu koji su ga mesecima držali van “belog sporta”.

- Izuzetno sam razočaran što sam prinuđen da se povučem sa turnira u Abu Dabiju - rekao je Đoković. - Nažalost, u poslednjih par dana ponovo mi se javio bol u laktu i nakon pregleda lekari su me savetovali da ništa ne rizikujem, da bi trebalo da propustim ovo takmičenje i da odmah nastavim sa terapijama. Veoma sam tužan, jer sam željno čekao da ponovo počnem da igram zvanične mečeve. Uživao sam u pripremama i radovao se turniru u Abu Dabiju, gde volim da igram. Ostaje da prihvatim ovu situaciju i sačekam rezultate terapija kako bih što pre mogao da se vratim na teren i uđem u pun ritam.

Takođe, Nole je saopštio da je odustao i od učešća na turniru u  Dohi koji će biti održan od 2. do 7. januara:

- Žao mi je što neću biti u prilici da igram pred svojim navijačima u Kataru, odakle imam lepe uspomene. Pamtim mnoge mečeve, poput finala prošle godine protiv Endija Mareja. Atmosfera na stadionu je odlična, a organizacija je na najvišem nivou. Sve će mi to nedostajati. Međutim, posle detaljnih konsultacija sa lekarima, odlučili smo da je najbolje da nastavim sa terapijama i tretmanima lakta.

BIRO

Foto: peiner-nachrichten.de


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Burdž Kalifa: Za Doček spektakl kakav svet još nije video!

Priče iz pustinje: Život bez problema? Da, moguće je! (VIDEO)

Saudijska Arabija: Stiže promena koju smo dugo čekali!


;