SPORT

DRAMA, PA ŠOK U PARIZU: Nole posle poraza pravi novu pauzu?!

Iako se očekivalo da će najbolji srpski teniser svih vremena Novak Đoković zaigrati u finalu Rolan Garosa, Italijan ga je deklasirao i pre polufinala

Dramatičan meč odigrali su danas Novak Đoković i Marko Čekinato na terenu "Suzan Lenglen". U igri koja je trajala duže od tri sata 72. igrač sveta pobedio je našeg teniskog asa rezultatom 3:1 - 6:3, 7:6 (7:4), 6:1, 7:6 (13:11).

Noleta su mučili grčevi u listovima i bolovi u ramenom pojasu, Čekinato je imao problem s patikama, ali su obojica pokazala dobru igru na šljaci. I dok je Đoković u pojedinim trenucima pravio greške, Italijan nije skrivao želju da izaziva nekada najboljeg na svetu i da se zverski bori da ga pobedi. I uspeo je u tome!

Na današnji dan 2016. godine Đoković je u finalu Rolan Garosa pobedio Britanca Endija Mareja sa 3:6, 6:1, 6:2, 6:4. Danas ga nije poslužila sportska sreća, a Čekinato i te kako ima razloga za slavlje – pored toga što je pobedio velikog Noleta, on je prvi Italijan u polufinalu Rolan Garosa posle 40 godina.

- Čekinato je odigrao fantastično i odlično se pripremio za mene - izjavio je Novak po završetku meča. - Nisam mogao da iskoristim prednosti, iako sam se posle zagrevanja bolja osećao, ali je Čekinato bez obira na sve zaslužio čestitke. Imao je čelične nerve u najvažnijim trenucima. Meni je u pojedinim momentima nedostajala sreća...

Ono što je svakako izazvalo najveći šok je Đokovićeva izjava u vezi sa Vimbldonom:

- Nisam siguran da li ću ove sezone igrati na turnirima na travi...

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Dubai – smart grad: Najbrža pasoška kontrola na svetu

Dok’n’Ritam: Svetske i regionalne premijere u Beogradu (VIDEO)

DUBAI EXPO 2020: Čudo koje niče iz peska (Time-laps video)


;