SPORT

Brzo, brže, Hamilton

Britanac dostigao legendarnog Senu.

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je u trci Formule 1 za Veliku nagradu Japana koja se vozila na stazi u Suzuki.

Ovo je bio njegov drugi uzastopni trijumf u Japanu, a ujedno i 41. pobeda u karijeri lime se izjednačio sa legendarnim Brazilcem Ajrtonom Senom. Ispred njih sz sada još samo Mihael Šumaher sa 91 pobedom, Alan Prost sa 51 pobedom i Sebastijan Fetel, koji ima 42 trijumfa.

Hamilton je trku završio za sat, 28 minuta, šest sekundi i 508 hiljaditinki. Drugo mesto zauzeo je njegov klupski kolega iz Mercedesa Niko Rozberg sa 18,964 sekundi zaostatka, a treći kroz cilj prošao je Sebastijan Fetel iz Ferarija sa 20,850 sekundi zaostatka. Vozač Ferarija Kimi Raikonen zauzeo je četvrto mesto, a peti je bio Valteri Botas iz Vilijamsa. Bodove su još osvojili Niko Hilkenberg iz Fors Indije, vozači Lotusa Roman Grožan i Pastor Maldonado i vozači ekipe Toro Roso Maks Verštapen i Karlos Sainc mlađi.

Britancu je ovo bila osma pobeda u sezoni i nalazi se na čelu je generalnog plasmana sa 277 bodova. Rozberg je drugi sa 229 bodova. a treći je Fetel sa 218,

Naredna trka u šampionatu voziće se 11. oktobra u Sočiju za Veliku nagradu Rusije.

BIRO/A. Anđelić


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Da li je Betmen uplašio Klička?

Blago u Jadranu: Rus bacio 500 rimskih novčića u more

Košarkaši, biće bolje: Dirljiva poruka malog Andrije (VIDEO)

;