INFO BIRO

Zajednički uspeh: Planinari iz ex-Yu osvojili vrh Lenjin

Uspon na 7.134 metra!

Planinari PK Balkan uspešno su završili ekspediciju "Pamir 2015", osvojivši vrh koji se nalazi u vencu Pamirskih Himalaja u Kirgistanu (Srednja Azija).

Eskpedicija osvajanja vrha Lenjin koji se nalazi u vencu Pamirskih Himalaja u Kirgistanu započela je 31. jula i izvedena je pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i Planinarskog saveza Srbije.

U ekspediciji je učestvovalo 10 planinara i alpinista sa područja bivše Jugoslavije, a na vrh se popelo njih sedam - iz Srbije Branko Dikić, Mihajlo Jovanović i Radomir Mikić, iz Hrvatske Mirka Majoli, iz Makedonije Zoran Džidrov, Aleksandar Srbinovski i Georgi Petkov. Vođa ekspedicije Dikić i još dva njena učesnika pripadnici su Gorske sluzbe spasavanja Srbije.

Na svom proputovanju do Kine, Pamir je posetio i Marko Polo, koji u svojoj knjizi utisaka navodi da se na tom malom prostoru mogu pronaći različite kulture, jezici, ali i pejzaži. Pamir je, bez sumnje, najmanje posećen planinski venac na svetu koji nudi veličanstvene predele – slikovite ruralne prizore, koji podstiču jedinstvena putovanja.

BIRO/Novosti


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Budućnost je stigla: Srbija ima novog Teslu! (FOTO + VIDEO)

Uskoro u Dubaiju: Najveće zatvoreno klizalište na svetu

Lepe vesti za buduće vozače u Emiratima