BIRO PRIČE

Uskoro u Dubaiju: Najveće zatvoreno skijalište na svetu

Na usijanom pesku, Dubai pravi još jedan projekat o kom govori ceo svet: skijalište dugo 1.2 kilometara sa sve veštačkim snegom.

Najveće zatvoreno skijalište na svetu biće izgrađeno u okviru mega-projekta Meydan One, komercijalnog centra koji će u svom okrilju imati i najvišu stambenu zgradu na svetu "The Dubai One" visine 711 metara, više od 300 restorana, hotel sa 350 soba, marinu sa 100 vezova kao i najveću fontanu na svetu koja će bacati vodu do visine od 420 metara!

Posle šoping centra "Mall of the Emirates", u kome već funkcionište skijalište dugačko 400 metara, novo skijalište biće nova atrakcija kako za stanovnike Emirata, tako i za brojne turiste iz celog sveta. Dok je napolju +43C, skijaši sa kompletnom ski opremom skijaće sada na zatvorenoj stazi dugačkoj 1.2 kilometara u delu zgrade u kojoj će konstanta temperatura biti -3C. Procene su da će u Meydan Oneu živeti oko 80.000 stanovnika, koji će moći da se rekreiraju na zatvorenom sportskom terenu površine 25.000 kvadrata. Na ovoj površini nalaziće se tereni za tenis, košarku, borilačke sportove... 

Cena izgradnje ovog projekta iznosi fantastičnih 6,8 milijardi dolara, a prva faza trebalo bi da bude realizovana do 2020. godine, kada će Dubai biti domaćin Expo 2020.

BIRO/gradnja.rs

Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.
NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Ispovest gastarbajtera: Gorka istina o "slatkom životu"

Praznik u Egiptu: Svečano otvoren novi Suecki kanal (FOTO + VIDEO)

Upoznajte elitu: Najmoćniji ljudi Bliskog Istoka (FOTO)


;