INFO BIRO

VIDEO DANA: Dostava kafe DRONOM na plaži u Dubaiju

Istorijski snimak!

“Costa coffee”, svetski poznati lanac kafeterija koji posluje i u Dubaiju, testirao je ovog meseca revolucionarni sistem dostave dronom.

Posle istraživanja koje je pokazalo da bi 82 odsto klijenata u Ujedinjenim Arapskim Emiratima volelo da omiljene kafe i pića dobiju dronom, menadžeri su testirali “dron drop” uslugu u Dubaiju. Bilo je potrebno svega 15 minuta od trenutka porudžbine do trenutka dostave na Kite plaži.

 

  

Menadžeri popularnog brenda podsećaju da je Dubai poznat po inovativnim tehnologijama i otkrivaju da su bili vrlo uzbuđeni što su mogli da testiraju isporuku bespilotnom letelicom, koja je okončana uspešno. Dostava kafe dronom je sledeći korak u jačanju brenda “Coste coffee” u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

 

Pre nepunih pola godine, menadžeri „Debonairs pizze“ napravili su mini-revoluciju u Dubaiju objavljivanjem informacije da će raditi dostavu pice dronom. Bio je to odličan marketinški potez, jer je video-najavu za manje od 12 sati na društvenim mrežama pogledalo više od 100.000 ljudi. Šta se krilo iza reklame “Debonairs pizze” pogledajte na OVOM LINKU

Prva dostava dronom u svetu obavljena je krajem 2016. godine. Jedan od vodećih internet trgovaca Amazon dostavio je za 13 minuta domaćinstvu u blizini Kembridža u Engleskoj uređaj za striming Fire TV-a, televizijske usluge Amazona, i kesicu kokica.

Koliko su dronovi popularni u Emiratima za Naš Biro otkrio je Vladimir Đapić koji se u pustinji bavi komercijalnim snimanjem dronom – kliknite OVDE

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Pogled u budućnost: Ovako će Dubai izgledati 2020. (VIDEO)

FOTO-PRIČA: Ova arapska država je raj za strance

Samo u Dubaiju: Kapućino kakav nikad do sada niste probali!