BIRO PRIČE

FOTO-PRIČA: Ova arapska država je raj za strance

Prema rezultatima Ekspat insajdera, od 16 država na Bliskom Istoku jedna je ušla u top 10 za 2018. godinu zbog koje bi stranci napustili domovinu

Stranci koji bi želeli da žive pod “suncem tuđeg neba” odabrali su malu arapsku državu Bahrein kao destinaciju broj 1 na koju bi se rado preselili u 2018. godini.

  

  

U prošlogodišnjem istraživanju, Bahrein se našao tek na 19. mestu ove liste. Dobar imidž države, pozitivna iskustva iseljenika, dobre poslovne mogućnosti, lepa klima, dobar standard, pa i sve veći broj turista koji se s oduševljenjem vraćaju iz najmanje arapske države neki su od razloga zbog kojih su ispitanici Ekspat insajdera apostrofirali Bahrein kao “zemlju iz snova”.

  

Pogledajte kako izgleda Bahrein u našoj foto-galeriji - kliknite OVDE

  

Ostatak liste top 10 destinacija za iseljenike izgleda ovako: Kostarika, Meksiko, Tajvan, Portugal, Novi Zeland, Malta, Kolumbija, Singapur i Španija.

U istraživanju Ekspat insajdera ispitanici su se izjasnili i o tome u koje države ne bi voleli da se presele u narednoj godini. To su Grčka, Kuvajt, Nigerija, Brazil, Saudijska Arabija, Italija, Ukrajina, Katar, Indija i Turska. Glavni razlozi za negativno ocenjivanje navedenih država su mala mogućnost zaposlenja i napredovanja u karijeri.

BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu, da budete u toku sa najnovijim dešavanjima na Bliskom Istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom Istoku, namenjen ex-Yu populaciji.


Preporučene priče

Samo u Dubaiju: Kapućino kakav nikad do sada niste probali!

LIČNI STAV: Zašto ne želim da odem iz Srbije

Koliko zarađuju stjuardese u Emiratima?


;