INFO BIRO

Turistički aduti Srbije za goste iz Emirata

Turisti traže dozu luksuza kada biraju destinaciju, u Srbiji ih privlači Kopaonik i druga atraktivna odredišta, a izgradnja Beograda na vodi i dolazak hotelskog lanca St. Regis u Beograd obogatiće dosadašnju ponudu

- Da bi Srbija privukla više turista iz UAE važno je da uvrsti i dozu luksuza u ponudu, jer turisti sa ovog podneblja to cene i traže destinacije koje nude takav vid turizma - rekao je Nemo Aćimović, generalni direktor Bab Al Quas Hotela u Abu Dabiju koji se obratio privrednicima iz Srbije na 5. tematskoj nedelji EXPO 2020 Dubai.  

Po oceni Ivana Mladenovića, direktora Ljudskih resursa u hotelu Officers Club-a u Abu Dabiju, Srbija ima još jedan adut kad je reč o turistima iz UAE:

- Prirodne lepote Srbije takođe privlače turiste iz UAE, koji vole da posete Kopaonik, Beograd i druge turističke destinacije, dok Emirati nude velike mogućnosti za srpske kompanije u oblasti turizma i transporta.

Dubai je četvrta najposećenija destinacija na svetu. U 2021. ovaj grad.emirat posetilo je oko 8,8 miliona turista, dok je taj broj u pretkriznoj 2019. bio 16 miliona. Prisustvo najpoznatijih lanaca hotela i kompanija u sektoru turizma i usluga velika su šansa za srpske firme koje mogu da ponude svoje proizvode ovom prestižnom i zahtevnom tržištu, saglasni su i privrednici Srbije i UAE.

Marko Selaković, direktor kancelarije PKS u Dubaiju, istakao je da su dobri ekonomski odnosi između Srbije i UAE odlična osnova za razvoj saradnje u svim sektorima, a posebno u turizmu.

- Srbija ima odličan imidž u UAE, što znatno olakšava komunikaciju u poslovanju - rekao je Selaković i dodao da poslovni partneri ove zemlje cene iskrenost, direktnost u komunikaciji, a najvažnije je stečeno poverenje. 

Predstavnici više od 30 srpskih kompanija danas su na paviljonu Mađarske razgovarali sa menadžmentom mađarske nacionalne kompanije National Mobile Payment o pametnim rešenjima u oblasti turizma i mobilnosti. Predstavljena su IT rešenja za parking sisteme i projekat za objedinjeno plaćanje  turističkih  usluga - V4 Smart Platform 2. 

Mirko Simović iz kompanije Inova Tech koja se bavi IT rešenjima za parking sisteme, ističe da su razmotrili mogućnosti zajedničkih poslova sa mađarskim partnerima. 

- Očekujemo saradnju u oblasti izrade objedinjenih aplikacija za plaćanje koje se mogu koristiti u više zemalja - kaže Simović i najavljuje razgovore na ovu temu i sa partnerima iz Italije i Bahreina. 

Lidija Jurišić iz turističke agencije Alfa Travel SEE iz Subotice kaže da je poseta najvećoj sajamskoj izložbi na planeti izuzetna prilika da se upoznaju sa najsavremenijim softverskim rešenjima u oblasti turizma.

- Naš cilj je da se umrežimo sa srpskim partnerima u delegaciji, kao i iz celog sveta. S obzirom na to da smo iz Subotice, naša ponuda je do sada bila fokusirana na jednodnevne i dvodnevne izlete i tim-bildinge namenjene mađarskim i srpskim turistima. Svetska izložba u Dubaiju je prilika da proširimo listu naših klijenata, a već smo u kontaktu sa partnerima iz Estonije, Butana i drugih zemalja sa svih kontinenata - kaže Jurišić.

Naš BIRO

Foto: Svetlana Jovanović


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

"Nečista krv" prvi film na srpskom jeziku na Netflixu

EXPO Dubai 2020: Prvi regionalni festival veganske hrane

Burdž Kalifa napunila 12 godina: Čime i dalje fascinira svet