INFO BIRO

Singapur se otvara za vakcinisane putnike iz Emirata

Svako ko poseti Singapur u okviru šeme više ne mora da radi PCR test trećeg i sedmog dana ili da se podvrgava karantinu

Singapur će u narednim nedeljama dočekati turiste iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), Saudijske Arabije, Indije, Katara i Indonezije.

Ova ostrvska država dodatno ublažava svoje stroge propise o putovanju zbog korona virusa tako što proširuje svoju vakcinisanu šemu putnih traka na ovih pet zemalja.

Turisti iz Indije i Indonezije mogu da lete u Singapur od 29. novembra, dok imunizovani putnici iz UAE, Saudijske Arabije i Katara mogu da posete Singapur od 6. decembra.

Singapurska vakcinisana šema putnih traka omogućava potpuno imunizovanim posetiocima da se prijave za posetu azijskom centru u turističke svrhe. Svako ko poseti Singapur u okviru šeme više ne mora da radi PCR test trećeg i sedmog dana ili da se podvrgava karantinu.

Umesto toga, putnicima je potreban negativan rezultat testa obavljenog u roku od dva dana od polaska i biće podvrgnuti testiranjuu po dolasku. Putnici takođe moraju sami da prate simptome po sletanju u Singapur.

Da bi se kvalifikovali za putovanje, turisti moraju primiti punu dozu neke od prihvaćenih vakcina - Pfizer/BioNTek, Moderna, Oxford-AstraZeneca, Covishield, Janssen, Sinopharm ili Sinovac.

U oktobru je Singapur ublažio ograničenja za turiste koji dolaze iz Velike Britanije, SAD, Kanade, Danske, Francuske, Italije, Holandije i Španije. Vakcinisani putnici iz Južne Koreje mogu da posete zemlju od ponedeljka, 15. novembra, dok su oni iz Malezije, Finske i Švedske dobrodošli od ponedeljka, 29. novembra. Putnici koji žele da posete Singapur kao turisti moraju da se prijave za kratkoročne ili dugoročne propusnice za posetioce najmanje sedam dana pre nego što bi trebalo da putuju.

Prijave za one koji rezervišu putovanje iz UAE, Saudijske Arabije i Katara biće otvorene u ponedeljak, 29. novembra. Iz Indije i Indonezije prijave se primaju od ponedeljka, 22. novembra.

Singapur je uključen na zelenu listu Abu Dabija , što znači da ne postoji karantin za vakcinisane ili nevakcinisane putnike koji lete u glavni grad UAE.

Naš BIRO


Lajkujte našu Facebook stranicu da budete u toku sa najnovijim informacijama na Bliskom istoku.

NAŠ BIRO je portal o Bliskom istoku namenjen ex-yu populaciji.


Preporučene priče

Žene iz Emirata oduševljene modelima dizajnerke iz Srbije

Prosečne plate za 10 najčešćih zanimanja u pustinji

UAE ažuriraju pravila prelaska granice iz komšiluka